Ви тут:
Полтавщина Споживач Суспільство 

Скільки коштує полтавцям повірка лічильників

Вартість повірки контрольно-вимірювальних приладів для полтавців, зокрема, двох лічильників на холодну і гарячу воду, коливається від 96 до 350 гривень.

Водоміри холодної і гарячої води встановлюються разом і мають однакові міжповірчі інтервали – раз на 4 роки.

До 31 грудня 2017 року  вартість повірки входила до структури тарифу на гарячу воду і не потребувала додаткових витрат від споживача. Із зазначеної дати повірку лічильників гарячої води споживачі мають виконувати власним коштом.

На сьогодні цим займається «Полтававодоканал», ТОВ «Еталон-АСП» і, за умови їх доставки, метрологічна лабораторія «Полтаватеплоенерго».

Лічильники гарячої та холодної води «Полтававодоканал» демонтує, повірить, поставить на місце та опломбує за 349,06 грн.

А ТОВ «Еталон-АСП» повіряє ті ж прилади обліку води без демонтажу на місці їх встановлення – за 300 грн.

Також споживачі можуть зменшити витрати на проходження повірки: власними силами зняти лічильники та доставити їх до метрологічної лабораторії «Полтававодоканалу» або «Полтаватеплоенерго», завчасно замовивши розпломбування та опломбування лічильників у «Полтававодоканалі» (послуга безкоштовна).

Вартість одночасної повірки 2 приладів метрологічними лабораторіями за умови доставки власними силами: «Полтававодоканал» – 106,62 грн; «Полтаватеплоенерго» – 95,88 грн.

Незалежно від того, хто виконує роботи з повірки лічильників, кінцевим результатом є свідоцтво про проходження державної повірки, видане ДП «Полтавастандартметрологія», повідомили в КП “Полтаватеплоенерго”.

Перейти до вмісту