Ви тут:
Економіка Полтавщина Суспільство 

Швейцарія і Пирятин налагодили дружні “молочні” стосунки

 Пирятинська міжрайонна державна лабораторія ветеринарної медицини Полтавської області отримала лабораторне обладнання для дослідження сирого молока від швейцарсько-українського проекту щодо створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні.

Передане обладнання призначено для визначення кількості соматичних клітин і бактеріального забруднення та було закуплене в рамках діяльності в рамках реалізації Проекту з безпечності молока (SAFOSO), передає Інфоіндустрія.

Колектив лабораторії подякував швейцарським колегам за передане обладнання та висловили готовність до проведення навчання щодо отримання навичок з роботи із даним обладнанням. Співробітники міжрайонної лабораторії наголосили, що передане обладнання допоможе проводити дослідження на високому рівні та дасть можливість підвищити якість молока та молочних продуктів, які виробляються в регіоні.

Участь в офіційній церемонії вручення обладнання взяли директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Борис Кобаль, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Геннадій Пікуль, заступник директора Департаменту сприяння торгівлі Швейцарської Конфедерації через Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань (SECO/ДСШЕП) Крістіан Робін, менеджер програм SECO/ДСШЕП Барбара Йеггін, заступник директора Швейцарського бюро співробітництва в Україні Віктор Шуткевич та представники Проекту SAFOSO.

Борис Кобаль подякував швейцарсько-українському проекту співробітництва за передане обладнання та співпрацю у сфері навчання працівників Держпродспоживслужби і операторів ринку та наголосив, що поступове підвищення рівня кваліфікації спеціалістів Держпродспоживслужби та обізнаності операторів ринку, покращення якості лабораторних досліджень, гармонізація вітчизняних вимог до харчових продуктів до європейських норм дасть змогу суттєво підвищити безпечність і якість харчових продуктів, які виробляються в Україні.

Проект з безпечності молока реалізує свою діяльність за підтримки SECO/ ДСШЕП. У рамках другого компоненту Проекту передбачається забезпечення 4 державних лабораторій обладнанням у пілотних областях Проекту (Вінницька, Миколаївська, Полтавська, Харківська), що дозволить досліджувати сире молоко відповідно до міжнародних стандартів, зокрема на основні показники безпечності молока: кількість соматичних клітин, бактеріальне забруднення, точка замерзання й наявність інгібіторів.

Перейти до вмісту