Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Що можуть “розповісти” руки про стан вашого здоров’я

Навіть незначні зміни на руках як нерівні нігті чи суха шкіра можуть сигналізувати вам, що необхідно звернутись до медиків.

Якщо руки тремтять – це може свідчити про надлишок кофеїну в організмі, пише 24tv.ua.

Також таку реакцію можуть спричинити і ліки, зокрема, від астми або антидепресанти. А ще це може бути симптомом розладу нервової системи і навіть хвороба Паркінсона.

Якщо шкіра на руках лущиться – організму бракує вітаміну B, який зберігає природну вологу. Варто для його поновлення в організмі їсти арахіс, гриби, тунець і авокадо.

Коли нігті стають слабкими і крихкими – у вас нестача цинку, який сприяє росту і відновлення клітин шкіри. Додайте до раціону паростки пшениці, горіхи, червоне м’ясо та інше.

Відчуття сухості і легкого свербежу і креми не допомагають – варто піти до лікаря, адже це може бути симптомом дерматиту. Темна смужка на нігтях може свідчити про ранній стадії меланоми.

Якщо нігті ламкі або незвично пластичні і гнучкі – одна з ознак низького кальцію і нестачі білка у раціоні. Їжте молочні продукти, сардини і шпинат. Пігментація (коричневі плями) на шкірі рук – ознака старіння організму.

Перейти до вмісту