Ви тут:
Суспільство 

Питання якості при здійсненні дорожніх робіт є пріоритетним, – Володимир Омелян

19 червня в Міністерстві інфраструктури України відбулась розширена нарада щодо запровадження незалежної системи контролю FIDIC при здійснені робіт з відновлення і будівництва автошляхів.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

У заході взяв участь Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, керівник Офісу підтримки реформ Олександра Клітіна, директор Національного секретаріату «CoST Україна» Наталія Форсюк, представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Укравтодору тощо.

Міністр інфраструктури наголосив на необхідності впровадження системи незалежного контролю при здійсненні дорожньо-будівельних робіт FIDIC, яка передбачає залучення інженерів-консультантів.

Учасники ухвалили низку рішень, зокрема, стосовно того, що послуги інженерів-консультантів повинні поширюватись на всі види робіт, в тому числі, на поточні ремонти, а також на експлуатаційне утримання автодоріг, що здійснюється в рамках довгострокових контрактів. Для повномасштабного запровадження послуг інженерів-консультантів потрібно розробити низку змін до деяких законів України, в тому числі, у сфері містобудування та архітектурної діяльності.

Для мінімізації ризиків при публічних закупівлях послуг інженерів-консультантів учасники наради домовились в рамках робочої групи спільно розробити методичні рекомендації для замовників цих послуг, та провести консультації з майбутніми учасниками цього ринку та галузевими асоціаціями. Було ухвалено рішення про розширення робочої групи і включення уповноважених представників Мінрегіонбуду та МЕРТ.

Перейти до вмісту