Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо 3 учасників ОЗГ та їх спільників

Прокуратура Полтавщини затвердила і направила до Гадяцького районного суду області для розгляду по суті обвинувальні акти щодо 3-х членів організованої злочинної групи та 4-х її співучасників.

За інформацією прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, прокуратури області Володимира Євсіка, зазначені особи у лютому 2018 року здійснили незаконну врізку в магістральний газопровід на території Гадяцького району і спробували викрасти 30 м3 газоконденсату, вартість якого – понад 440 тис. грн.

«Під час підготовки до вчинення злочину вони намагалися залучитися підтримкою працівника поліції, пообіцявши йому грошову винагороду. Проте правоохоронець повідомив про ситуацію своє керівництво та був залучений до викриття даної групи», – розповів прокурор.
 
Обвинувачені – жителі Полтавської, Сумської областей та м. Київ. Їхні дії  кваліфіковані за ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 185 (закінчений замах на крадіжку, вчинену організованою групою), ч. 2 ст. 292 (пошкодження магістрального газопроводу, що призвело до порушення нормальної роботи зазначеного трубопроводу та спричинило небезпеку для життя людей, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 3 ст. 369 (обіцянка службовій особі надати їй неправомірну вигоду за невчинення службовою особою в інтересах того, хто обіцяє таку вигоду, будь-якої дії, скоєне за попередньою змовою групою осіб) КК України.
 

 

Перейти до вмісту