Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Представникам ОТГ розповіли про проект «Я МАЮ ПРАВО!» та особливості роботи з публічною інформацією

14 червня у Полтаві відбувся навчальний тренінг «Виконання розпорядниками вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації». З усієї області з’їхалися представники райдержадміністрацій, районних рад та об’єднаних територіальних громад, які відповідають за забезпечення доступу запитувачів до інформації.

Відкриваючи засідання перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Дар’я Бриндак наголосила, що основна мета тренінгу є підвищення обізнаності службовців у сфері законодавства про доступ до публічної інформації та ознайомлення з кращими практиками його виконання.

Лектори офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та Центру демократії та верховенства права Максим Петльований, Христина Буртник і Дмитро Посипанко розповідали про вимоги Закону України «Про доступ до публічної інформації», особливості роботи із інформаційними запитами, юридичні наслідки невиконання вимог законодавства, доступ до засідань обласних, районних та міських рад і їх органів, виконавчих комітетів міських рад та відповідали на питання присутніх.

Серед представників райдержадміністрацій, районних рад та об’єднаних територіальних громад, як партнерів в реалізації проекту «Я МАЮ ПРАВО!», Головне територіальне управління у Полтавській області провело анкетування, в якому взяли участь 39 осіб. Із них – 90% – жінки, 10% – чоловіки, віком від 18 до 35 років – 40%, від 36 до 65 – 60%.

 

За результатами анкетування було встановлено, що:

– 100% опитуваних добре обізнані про проект «Я МАЮ ПРАВО!» та можливість отримання безоплатної правової допомоги;

– 92% дізналися про існування проекту та такої допомоги від органів місцевої влади, 15% – через друковані видання, 13% – Інтернет, 30% – телебачення;

– 68% завжди намагаються знати свої права і готові їх відстоювати;

– 43% анкетованих громадян турбують питання трудового законодавства, 40% – земельного законодавства, 38% – соціального забезпечення, 35% – спадкових відносин;

– 71% опитаних готові обговорювати на правопросвітницьких заходах питання змін у чинному законодавстві.

Перейти до вмісту