Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Понад 11 тис. свідоцтв про народження дітей видано безпосередньо в пологових будинках Полтавщини

Одним з найбільш популярних та затребуваних сервісів Міністерства юстиції України на сьогоднішній день є видача свідоцтв про народження дітей безпосередньо в пологовому будинку.

Полтава стала  дев’ятим містом в Україні, де з 20 жовтня  2015 року таку послугу можна отримати в Перинатальному центрі Полтавської обласної клінічної лікарні ім. М.В. Скліфосовського та з грудня минулого року – Полтавському міському клінічному пологовому будинку. Державну реєстрацію народження в цих закладах здійснюють працівники Шевченківського та Київського районних у місті Полтаві відділів ДРАЦС ГТУЮ у Полтавській області.

Інформуємо, що з 15 березня 2016 року додатково розпочали роботу 18 фронт-офісів з видачі свідоцтв про народження, які створені в усіх діючих пологових будинках (відділеннях) області.

З моменту впровадження послуги станом на 20.06.2018 нею скористалися 10863 громадянин та отримано 11016 свідоцтв про народження немовлят.

Прийом документів, необхідних для здійснення державної реєстрації народження та отримання свідоцтва безпосередньо у закладі охорони здоров’я, проводиться згідно затвердженого графіку, з яим можна ознайомитися за посиланням: https://www.just.gov.ua/news/6398/.

Перейти до вмісту