Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавцям презентували проект детального плану території кварталу у Затуринському промвузлі

Незабаром на території Затуринського промислового вузла може з’явитися перша у Полтаві теплоелектростанція на біопаливі. Фахівцями уже розроблена містобудівна документація, яку вони 12 червня презентували на розсуд громадськості в приміщенні конференц-залу ТРЦ «Київ».

Презентація відбулася за участі замовника – управління капітального будівництва Полтавського міськвиконкому, представників управління з питань містобудування та архітектури, інспекції по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста, повідомляють у міській раді.

Представив мешканцям детальний план території його розробник директор компанії «ТАМ Урбаністика» Дмитро Вадімов.

На сьогоднішній день в світі є стратегія розвитку альтернативних джерел енергії. Тому, переймаючи закордонний та вітчизняний досвід, подібний проект прагнемо реалізувати і у нашому місті. Теплоелектростанцію на біопаливі плануємо звести на території турбомеханічного заводу, що знаходиться у Затуринському промвузлі, використовуючи вже як готові приміщення, так і будуючи нові.

Так, відповідно до проекту детального плану території, теплоелектростанція включатиме комплекс будівель: пожежні резервуари, адміністративний корпус, відкриті склади та склади змішаного топлива, насосні станції, котельні, устаткування для подрібнення соломи та деревини, блок градирень, стоянки для легкового автотранспорту та інші. Загальна площа проектованої території складає близько 20 гектарів.

Начальник управління містобудування та архітектури Микола Шевельов зазначив, що проект зараз проходить громадське обговорення.

Проект даного детального плану території розробляється за рішенням сесії Полтавської міської ради і буде затверджений відповідним рішенням сесії Полтавської міської ради. Зараз дійсно відбувається інформаційний захід в рамках розгляду даного детального плану, тобто ознайомлення територіальної громади з проектом і містобудівною документацією.

Під час презентації, усі присутні мали можливість задати питання та внести пропозиції стосовно проекту детального плану.

До 29 червня проект експонується в приміщенні Полтавської міської ради та розміщений на сайті міської ради. До цього терміну у к.125 Полтавського міськвиконкому (вул. Соборності, 36) приймаються усі пропозиції щодо проекту. Подавати свої ідеї мають право наступні категорії населення: повнолітні, дієздатні фізичні особи, що проживають на території щодо якої розроблено детальний план; юридичні особи, об’єкти нерухомого майна, які розташовані на території щодо якого розроблявся детальний план; власники та користувачі земельних ділянок, розташованих на території ділянок щодо якої розроблений детальний план; представники ОСН, діяльність яких поширюється на відповідну територію; народні депутати України та депутати місцевих рад.

Перейти до вмісту