Ви тут:
Головне Політика Полтавщина Суспільство 

Полтавці прийшли на акцію підтримки Олега Сенцова

Сьогодні,  2 червня, виповнився 20-й день оголошеного Олегом Сенцовим голодування з вимогою відпустити всіх бранців-заручників Кремля – всього 64 ув’язнених.

Полтавці приєдналися цього дня до глобальної акції на підтримку українського режисера-політв’язня та підтримали вимоги щодо звільнення всіх українських громадян, незаконно ув’язнених російською владою.

Загалом, на акцію підтримки ув’язненого режисера з його портретами прийшло близько півсотні полтавців.

Нагадаємо, у  Сенцова через голодування випадають зуби і волосся. Про це сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила в інтерв’ю журналістам після виступу на акції на його підтримку у Києві на Майдані Незалежності.

За словами Каплан, акції на підтримку Сенцова та інших політв’язнів дуже важливі, тому що «світові лідери, вони, звичайно ж, трохи в інформаційному вакуумі, і якщо про проблему ніхто не знатиме, то її ніхто не вирішуватиме». Сестра також повідомила, що Сенцов відмовляється від побачень.

Режисера Сенцова співробітники ФСБ РФ затримали в Криму навесні 2014 року. Його етапували до Росії, де судили за сфабрикованим обвинуваченням в організації терактів і підпалів офісів партій на півострові. Російський суд у серпні 2015 року засудив Сенцова до 20 років ув’язнення. 14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх 64 українських політв’язнів Кремля.

Глобальна акція #SaveOlegSentsov на підтримку відомого кінорежисера Сенцова проходить одночасно в багатьох країнах усього світу. До акції приєднуються 55 міст у 21 країні світу.

 

Перейти до вмісту