Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавські рятувальники провели для юних відпочивальників пізнавально-профілактичний захід

Учора співробітники Полтавського міськрайонного управління ГУ ДСНС України у Полтавській області та 4-ї Державної пожежно-рятувальної частини провели для дітей, що відпочивають у дитячому закладі оздоровлення і відпочинку «Молода гвардія» села Терешки Полтавського району пізнавально-профілактичний захід.

Під час зустрічі з юними відпочивальниками, рятувальники нагадали основні правила пожежної безпеки у побуті, під час відпочинку в лісових масивах, парках, а також правила безпечної поведінки на воді.

Крім того, фахівці ДСНС розповіли присутнім більш детальніше про особливості роботи пожежно-рятувальної служби. Дітлахам продемонстрували як застосовується техніка та спеціальне обладнання вогнеборців, розповіли про тактико-технічні характеристики елементів спорядження. Наприкінці заходу рятувальники загасили умовну пожежу на відкритій території та показали як проводиться гасіння пожеж легкозаймистих речовин. Дітлахи мали можливість вдягти бойовий одяг вогнеборців, а також спробувати свої сили в подоланні умовної вогняної стихії. Для того, щоб діти пам’ятали та дотримувалися правил безпеки життєдіяльності під час літнього відпочинку рятувальники вручили їм тематичні листівки.

Перейти до вмісту