Ви тут:
Суспільство Україна 

Передумов для дефіциту пшениці немає, – Мінагрополітики

З початку квітня територією України спостерігалися випадки посухи, проте червневі опади стабілізували ситуацію і вивели більшість областей із зони ризику. Незважаючи на те, що деякі області на півдні та сході країни залишаються без опадів, прогноз цьогорічного врожаю залишається на рівні минулого – у форматі «60 млн тонн +».

За словами першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка, враховуючи вдалу перезимівлю озимих та запаси весняної вологи, які позитивно вплинули на початок збиральної кампанії, серйозних знижень урожайності зернових не очікується, пише Урядовий портал.

«У зв’язку з тим, що опади вже почалися, ми очікуємо, що в загальному підсумку валовий збір ранніх і пізніх зернових буде приблизно на рівні минулого року», – підкреслив заступник Міністра під час ефіру на радіостанції «Новое Время».

 «Так сталося цього року, що Запорізьку область оминали абсолютно всі дощі, їх навіть менше було ніж на території Херсонщини, де локальні зливи все ж таки відмічалися. Це не є абсолютно критичною ситуацією, просто в деяких областях буде отримано менший урожай ранніх колосових зернових», – зазначила керівник відділу агрометеорології Гідрометцентру України Тетяна Адаменко.

Нагадаємо, в Україні вже зібрано перші 10,5 тисячі тонн озимої пшениці з 4 тисяч га.

Перейти до вмісту