Ви тут:
Суспільство Україна 

Нацбанк ініціював понад сотню судових позовів до поручителів неплатоспроможних банків

Національний банк України вживає відповідні заходи для повернення наданих неплатоспроможним банкам кредитів рефінансування. Зокрема, тільки за останніх півроку НБУ подав до судів 35 нових позовів щодо звернення стягнення на майно майнових поручителів неплатоспроможних банків на загальну суму позовних вимог 4 млрд грн.

Всього ж протягом 2014-2018 років Національний банк ініціював 110 судових розглядів з метою повернення заборгованості по кредитам за рахунок коштів фінансових поручителів та заставленого майна майнових поручителів.

Сьогодні на розгляді у судах різних інстанцій перебуває 89 справ із загальною сумою позовних вимог у розмірі 25 млрд грн. “Національний банк веде постійну та планомірну роботу з погашення заборгованості за рахунок коштів та майна поручителів неплатоспроможних банків. Однак цей процес важко назвати швидким через те, що поручителі, зловживаючи своїми правами, постійно намагаються уникнути виконання своїх зобов’язань та затягують розгляд справ в судах”, – зазначив директор Департаменту управління ризиками НБУ Ігор Будник.

Наразі в межах примусового виконання за вже отриманими рішеннями судів за рахунок заставленого майна задоволено вимоги НБУ на суму майже півмільярда гривень.

Перейти до вмісту