Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Кременчужанин став єдиним абітурієнтом на Полтавщині, який склав ЗНО з двох предметів на 200 балів

Сьогодні завершилась основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Абітурієнтам розіслали результати з останніх предметів тестування.

З усієї України українську мову та літературу не склали 14,5% абітурієнтів, математику — 19%, англійську мову — 13%. Низький результат з української мови був у 47 тисячах учнів. Це переважно учні ПТУ та коледжів, бо вони цьогоріч здавали ЗНО вперше, повідомляє tsn.ua.

Цього року абітурієнтів, які б набрали найбільший результат по 200 балів з 3-х предметів, немає. Але фахівці фіксують тих, хто здав два предмети на максимальний результат. Таких більше десятка. На Полтавщині – лише один.

«Тих, хто набрав 200 балів з усіх предметів, наразі немає. Але є 12 осіб, які набрали 200 балів з двох предметів. Волинь – 1, Львівська область – 2, Полтавська область – 1, Харківська область – 4, Київ – 4», – зазначив директор УЦОЯО Вадим Карандій.

У Кременчуцькій міській раді повідомляють, що єдиним абітурієнтом на Полтавщині, який склав одразу два предмети на 200 балів є випускник Кременчуцького ліцею №4 Кирило Данилейко. На максимальний результат він здав математику і хімію.

Також сьогодні для всіх предметів ЗНО визначили порогові бали «склав/не склав».

Перейти до вмісту