Ви тут:
Суспільство Україна 

На підготовку до опалювального сезону місцеве самоврядування витрачає лише 3% своїх бюджетів розвитку, — Зубко

В умовах фінансової децентралізації у місцевого самоврядування є всі можливості вчасно і належним чином підготуватись до опалювального сезону 2018/2019 років. У руках місцевого самоврядування — і потужний фінансовий ресурс, і теплопостачальні підприємства. На сьогоднішній день ми зробили багато речей, щоб підсилити місцеве самоврядування у питаннях підготовки критичної інфраструктури до опалювального сезону. Тільки за минулий рік доходи місцевих бюджетів склали 192 млрд грн. На 1 червня місцеві бюджети вже склали 89 млрд, тоді як у 2017 році на цей день було 72 млрд грн.  Про це на селекторній нараді з питань підготовки до опалювального сезону наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

Він повідомив, що на підготовку до опалювального сезону органами місцевого самоврядування закладено 11 млрд грн. «Разом з тим, ми бачимо, що на підготовку критичної інфраструктури до зими органи місцевого самоврядування витрачають лише  3% своїх бюджетів розвитку. Як можна за ці три відсотки належним чином підготуватись до опалювального сезону?», — наголосив Геннадій Зубко. Він також повідомив, що на сьогодні накопичились  залишки на казначейських рахунках ОМС у розмірі 68 млрд грн.

«Вчергове наголошую: старт  та стабільне проходження опалювального періоду – зона відповідальності місцевої влади. Муніципалітети, маючи всі можливості – фінансові і технічні, відповідальні за вчасне підключення соціальних і житлових об’єктів до тепла. Початок і проходження опалювального сезону – абсолютно планова робота, яка здійснюється не за один день чи тиждень. Вона  має бути системною, та скоординованою. Для того, щоб увійти в опалювальний сезон потрібна комунікація та злагодженість всіх органів, підприємств та служб, а також чітке розуміння своєї зони відповідальності», — наголосив Геннадій Зубко.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Перейти до вмісту