Ви тут:
Полтавщина Пригоди Суспільство 

На Глобинщині  задокументовано факт незаконної діяльності в авіасфері 

Встановлено, що мешканець Дніпропетровської області без відповідних дозвільних документів та посвідчення пілота, виконував авіахімроботи на несертифікованому літальному апараті в районі села Жуки Глобинського району. 

Своїми діями чоловік створив небезпеку для життя та здоров’я людей, а також передумови до надзвичайних подій з тяжкими наслідками на об’єктах критичної інфраструктури (зокрема, лінії та об’єкти енергогенерації, розташовані в районі польотів).Відомості за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за частиною 1 статті 281 Кримінального кодексу України – порушення правил повітряних польотів. Досудове розслідування здійснюється під процесуальним керівництвом Глобинського відділу Кобеляцької місцевої прокуратури.


На вилучений у ході огляду місця події літальний апарат, схожий на  мотодельтаплан, накладено арешт.
Відповідно до чинного законодавства, за подібні дії передбачене покарання – штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

За матеріалами Глобинського відділу поліції Полтавщини

Перейти до вмісту