Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Фестивалі здорового життя полтавські греко-католики продавали екологічне мило

10 червня у Полтаві пройшов «Здоров. Фестиваль здорового життя», який організували студенти Української Академії Лідерства.

На запрошення менторів та студентів УАЛ-Полтава до екологічного ярмарку, який відбувався у рамках фестивалю, зі своєю продукцією долучилися волонтери БФ «Карітас Полтава-Всесвіт» Свято-Троїцького храму УГКЦ.

«Здоров!» — простір популяризації і практики здорового способу життя серед полтавців різних вікових категорій. На території фестивалю одночасно діяли шість локацій: спортивна (єдиноборства, біг тощо), лекційна, дитяча, еко (сортування сміття, майстер-класи тощо), фуд-корт та зона перевірки здоров’я, повідомляє прес-служба парафії Пресвятої Трійці УГКЦ.

Полтавський священик отець Максим Кролевський радіє співпраці менторів та студентів полтавського осередку Української Академії Лідерства з парафією Пресвятої Тройці:

За цей рік завдяки активній громадянській позиції вихованців Академії вдалося зробити багато гарних справ для нашого міста.

Цього року парафіяни Свято-Троїцького храму розпочали два проекти соціального підприємництва. Полтавська молодіжна організація «Українська молодь – Христові» займається виготовленням екологічно чистого мила «Дзиґа», а родина Євгена та Катерини Хайлових виготовляють екологічно чисті тверді породи сирів.

Голова полтавської молодіжної спільноти «Українська молодь – Христові» Богдана Павлишин розповідає, що волонтерська діяльність завжди вимагає певних фінансових ресурсів:

Але дуже цінним стало те, що ця справа — виготовлення екомила — ще більше об’єднала нашу молодь та парафію.

Реалізація екопродукції відбувається у форматі благодійних ярмарків, а виручені кошти йдуть на благодійні проекти, зокрема орієнтовані для дітей сиріт, для дітей Центру реабілітації та дитячого притулку «Любисток» у Полтаві.

Одна з ініціаторів екологічних проектів Катерина Хайлова вважає, що у сучасній Україні існує великий суспільний запит на екологічно чисту продукцію, бо, насправді, чим раз, тим важче знайти якісний товар, а, навіть, інколи і сировину:

Тому дуже важливо відповідально, чесно та по-християнськи робити будь-яку справу, кінцева мета якої — добро людини, нашого ближнього.

Перейти до вмісту