Ви тут:
Суспільство Цікавинки 

Корисні властивості шовковиці: використовуємо правильно

Настав сезон шовковиці, а значить, треба скористатися цим із максимальною користю, йдеться на Ukr.media.

Плоди шовковиці можуть похвалитися унікальним вітамінним складом: Вітаміни А, Е,  С, D, а ще велика кількість мікро – і макроелементів, які необхідні організму для повноцінного функціонування.

 

Особливо багато в шовковиці калію – важливої речовини для серцево-судинної системи і гармонійного обміну речовин.

Здавна шовковицю рекомендували для лікування набряків, які так чи інакше пов’язані з патологіями серця і нирок. Завдяки своїм вираженим сечогінним і протизапальним властивостям вона є однією з найкорисніших літніх ягід для тих, хто хворіє на серцево-судинними патології – задишку і порушення серцевого ритму.

 

А ось з боку травної системи, особливо у маленьких дітей до року, реакція може бути не завжди позитивна. Саме тому знайомство з шовковицею необхідно починати тоді, коли ШКТ дитини вже готовий до подібної їжі. Зазвичай з 9-10 місяців вже можна ввести в раціон малюка пару ягідок і уважно слідкувати за реакцією організму.

Важливо пам’ятати, що вплив шовковиці на ШКТ двоякий. Злегка недозрілі плоди мають закріплюючий ефект, а повністю дозрілі – протилежний.