Ви тут:
здоров’я Суспільство Цікавинки 

Харчування вагітних у спеку: поради

У жарку пору року майбутнім мамам важливо отримувати повноцінне харчування з необхідною кількістю корисних властивостей.

Вагітним необхідний білок, жири, вуглеводи, але зрозуміло, що в міру. Зокрема, рекомендується вживати в їжу фрукти та овочі в свіжому вигляді, оскільки вони зберігають корисні вітаміни і мікроелементи.

Вагітним важливо пити свіжовичавлені соки і нектари з м’якоттю, які містять мінеральні солі і пектин, який допомагає виводити токсини з організму.

Наприклад, морквяний сік сприяє поліпшенню обміну речовин, процесів кровотворення і транспорту кисню.

Буряковий нектар нормалізує нервово-м’язове порушення при стресах і розширює кровоносні судини.

Банановий сік містить багато вітаміну С, як і томатний, який до того ж позитивно впливає на роботу шлунка, кишечника і серця.

Яблучний нектар зміцнює серцево-судинну систему, нормалізує обмін речовин, покращує кровотворення.

А виноградний сік володіє тонізуючою, бактерицидною, сечогінною, проносною дією, сприяє зниженню артеріального тиску.