Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

ФК «Полтава» знялась з футбольного чемпіонату України

Новачок української Прем’єр – ліги відмовився брати участь у турнірних перегонах. Про це на своїй сторінці у мережі  Twitter повідомив спортивний журналіст Артем Франков.

«ФК Полтава надіслав до УПЛ листа про те, що знімається зі змагань. Причина – недопуск до змагань стадіону «Локомотив», – йдеться у повідомленні.

Минулого сезону «Полтава» зайняла друге місце у Першій лізі, після чого здобула перемогу над одеським «Чорноморцем» у раунді плей-офф за право грати у Прем’єр – лізі (0:1, 3:0).

Це не перше подібне рішення полтавців. Наприклад, 10 червня 2010 року було повідомлено, що клуб більше не буде виступати у другій лізі. Причиною цього в клубі називали «упереджене ставлення до колективу з боку ПФЛ», зокрема суддівство. Гравці клубу отримали розрахунок, але клуб як юридична особа був збережений. Кількома днями пізніше було повідомлено, що відбулася зустріч президента клубу Леоніда Соболєва, тодішнього міністра спорту України Равіля Сафіулліна та начальника управління спорту Полтавської облдержадміністрації Віктора Пожичевського, за підсумками якої «є підстави припускати, що ФК «Полтава» все ж виступить в чемпіонаті України в сезоні 2010/11 років», також у повідомленні зазначалося вираз громадськістю підтримки команді.

16 червня на зустрічі Леоніда Соболєва з тодішнім міським головою Полтави Андрієм Матковським було прийнято рішення, що клуб продовжить участь у першості другої ліги.

Перейти до вмісту