Ви тут:
Освіта Прес-релізи Суспільство 

Електронні кабінети вступників мають найвищий рівень захисту персональних даних, але під час реєстрації це може частково уповільнювати роботу системи, – МОН

Цього року криптографічний захист електронних кабінетів вступників дозволить забезпечити максимальну безпеку для персональних даних. Однак створення захищених каналів може дещо уповільнювати роботу системи під час реєстрації кабінету або першого входу з нового пристрою.

Про це йшлося під час прес-конференції «Вступ 2018», що відбулася 25 червня 2018 року, в Міністерстві освіти і науки України, повідомляє прес-служба відомства.

Так, в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО), частиною якої є кабінет вступника, створено комплексну систему захисту інформації. Вона підтверджена відповідними сертифікатами.

«Я хочу всіх попередити про дуже важливу річ. Шановні учасники вступної кампанії і члени приймальних комісій, цього року ми повністю атестували систему захисту ЄДЕБО. Це потрібно для надійного збереження персональних даних і цього також вимагає закон. У підсумку ми маємо захищені канали інформації між пристроєм, з якого входить вступник, та ЄДЕБО. Але перші входи за цими каналами можуть відбуватися повільно. І це не тому, що недостатні серверні потужності, а це для захищеності інформаційних систем», – зазначила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Вона також звернулася з проханням до всіх бути терплячими та запевнила: певні уповільнення роботи системи можливі лише на першому етапі, а потім вона працюватиме значно динамічніше.

«Під час реєстрації електронного кабінету чи першого входу до нього з нового пристрою – комп’ютера, планшета, смартфона – у веб-браузері вступника автоматично встановлюватиметься спеціальне програмне забезпечення. Воно унеможливить будь-яку модифікацію, видалення третіми особами даних, внесених вступником у кабінет, на шляху від пристрою до безпосередньо кабінету. Процес інсталяції є невидимим для користувача, але може викликати певне уповільнення», – пояснила директор ДП «Інфоресурс» Оксана Бєлік.

Перейти до вмісту