Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Для обласних держслужбовців провели екскурсію у Полтавському краєзнавчому музеї (ФОТО)

До дня Державної служби України, який щорічно відзначається 23 червня, у Полтавському краєзнавчому музеї влаштували екскурсію для держслужбовців обласного рівня. Сьогодні в історичний екскурс потрапив Департамент освіти та науки Полтавської ОДА.

«Проводимо екскурсії тими експозиціями, залами, які найбільше цікавлять людей. Бо за браком часу ми не можемо оглянути весь музей. Він у нас величезний, 3 поверхи, 41 зал, це нереально. Сьогодні переглянули кімнату унікальних експонатів, археологічну виставку, яку привезли наші польські колеги та розділ експозиції Полтавщина 19 — на поч. 20 ст, тобто за часів губернії», – говорить завідувач науково-дослідного експозиційного відділу історії пізнього середньовіччя та нової історії Ганна Барська.

На думку директора Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Олени Харченко, це дуже почесно, що саме у цей час припадає відзначення 100-річчя Державної служби. А в краєзнавчому музеї є можливість зануритись в історію та дізнатись щось нове про рідний край.

«Це видатна подія в житті кожного держслужбовця. Нам пощастило, що саме ми у цей час, коли держава відзначає 100-річчя Державної служби України, виконуємо свою роботу на своїх робочих місцях. Сьогодні мали прекрасний екскурс в історію – відвідали родзинку нашої Полтавщини — краєзнавчий музей. Треба знати історію свого краю, де ми живемо. Кожен вік по-різному сприймає ту інформацію, яку отримуємо. Тому ще раз зазирнули в історію області, отримали масу задоволення і час промайнув, як одна мить», – запевнила Олена Харченко.

Директор Полтавського краєзнавчого музею Олександр Супруненко наголосив на тому, що саме в цій будівлі народжувались перші ідеї і закони державної служби як інституту.

«Звідси виходили перші закони, адже Полтавське земство було дуже представлено в уряді Скоропадського, і тут починалися ідеї створення служб. Тому вирішили запросити державних службовців на своєрідний цикл екскурсій і ознайомити з новими виставками. Та налагодили контакти щодо проведення ряду інших заходів: з освітою — презентації наукових видань, з аграріями — створення експозиційних площ та доповнення нашого парку, з медициною — подібні контакти», – зазначив директор музею.

Знайшовся час і для нагородження з нагоди свята. Почесними грамотами нагородили заступника начальника управління – начальника відділу, загальної середньої, дошкільної, спеціальної та інклюзивної освіти Ангеліну Кушпіль та головного спеціаліста відділу управління персоналом та медичним кадрами Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Наталію Сугак.



Перейти до вмісту