Ви тут:
Полтавщина Сільське господарство Суспільство ТОП-новина 

Депутати обласної ради обговорили проблеми лісового господарства Полтавщини

Сьогодні в Полтавській обласній раді відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин під головуванням Валерія Капленка та за участі голови Полтавської ОДА Валерія Головка, заступника голови Полтавської ОДА Романа Товстого та заступника голови Полтавської обласної ради Анатолія Ханка.

На засіданні розглянули 17 питань внесених в порядок денний.

Розглядаючи питання про сучасний стан лісового господарства в області та стан виконання обласної цільової програми комплексного розвитку лісового господарства «Ліси Полтавщини на період 2016-2025 роки» та про стан утримання полезахисних лісових смуг в межах області, стан відшкодування шкоди, завданої незаконними рубками лісів та про шляхи усунення протиріччя між лісовим та земельним законодавством в частині визначення цільового призначення земельних ділянок, зайнятих полезахисними лісовими смугами депутати вирішили внести в програму «Ліси Полтавщини на період 2016-2025 роки» пункт “Співфінансування з місцевими радами”.

“Кошти на збереження та відновлення лісів виділяє обласна рада, а громади – ні. Тому необхідно до програми включити пункт “співфінансквання” , – наголосив голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

Депутати підтримали звернення Високо-Тополянського психоневрологічного інтернату, Полтавської обласної психіатричної лікарні № 2 «Снітино», Кременчуцького обласного онкологічного диспансеру, комунального вищого навчального закладу I рівня акредитації Полтавської обласної ради «Кременчуцький медичний коледж» ім. В.І. Литвиненка щодо надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою з встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).

Члени комісії розглянули та обговорили технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельних ділянок несільськогосподарського призначення державної власності, які передані в оренду ПрАТ «Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат», ТОВ «Біланівський гірничо-збагачувальний комбінат», ТОВ «Єристівський гірничо-збагачувальний комбінат» для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємствами, що пов’язані з користуванням надрами. Комісія вирішила створити робочу групу та здійснити її виїзне засідання на територію Дмитрівської сільської ради. Депутати планують оглянути об’єкти спору та поспілкуватися з місцевими жителями.

Також комісія розглянула звернення Департаменту соціального захисту населення щодо включення підсобних господарств будинків-інтернатів системи соціального захисту в профільну Програму; голови Пирятинської райдержадміністрації щодо внесення змін до Програми розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини до 2020 року; ознайомилася з відповіддю Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області щодо розроблених депутатом обласної ради Куцоволом В.М. методичних рекомендації по створенню громадських сіножатей та інше.

Перейти до вмісту