Ви тут:
Суспільство Україна 

9 міст України залишились без «UA:Перший»

Аналогову трансляцію телеканал «UA:Перший» сьогодні призупинили у 9 містах України. Це Білопілля,Вінниця, Дніпро, Ізюм, Ковель, Одеса, Тернопіль та Чернігів.

Аналогове мовлення припинив Концерн радіомовлення, радіозвязку та телебачення (концерт РРТ) через несплату за трансляції зі сторони ПАТ «НСТУ».

«З квітня 2018 року грошей на оплату трансляції в бюджеті, виділеному Верховною Радою Суспільному, не передбачено зовсім. Це призвело до появи заборгованості перед РРТ у 75,12 млн грн», – йдеться в офіційній заяві «UA:Перший».

Телевізійники зазначають, що з держбюджету на фінансування каналу виділено вдвічі менше, ніж того вимагає законодавство про суспільне мовлення. Нині сума складає 776 563,1 грн.

Для оплати всіх трансляцій НСТУ необхідно 340 млн грн на рік, проте виділено і передбачено в паспорті бюджетної програми лише 51 млн грн.

НСТУ неодноразово зверталася до уряду з приводу критичної ситуації через незаконне недофінансування та попереджала, що це може призвести до відключення аналогового мовлення.

Наразі правління ПАТ “НСТУ” змушене констатувати небажання влади профінансувати суспільне мовлення, що спричинило призупинення аналогової трансляції телеканалу UA: ПЕРШИЙ.

Концерн РРТ поінформував НСТУ, що призупинення аналогової трансляції UA: ПЕРШИЙ відбуватиметься щоденно з 6:00 ранку до 18:00 вечора й триватиме до моменту погашення боргу.

Перейти до вмісту