Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

5 квартир, понад 70 мільйонів на ремонти та медичне обладнання: полтавських медиків привітали з професійним святом

14 червня у Полтаві в Палаці дозвілля «Листопад» відбулися урочистості та святковий концерт з нагоди відзначення Дня медичного працівника. Аби охопити якомога більшу кількість працівників галузі, цього дня влаштували два святкові концерти.

Особисто привітав усіх присутніх з професійним святом міський голова Олександр Мамай, повідомляють у міській раді.

Він зазначив, що професія лікаря – більше ніж просто робота:

Лікарі допомагають людям щодня, щохвилини: оперують, зустрічають нове життя, мчать у «швидких», аби врятувати когось. Дійсно, професія лікаря – це покликання. Адже, погодьтесь, мало хто в змозі взяти на себе відповідальність за чуже життя та здоров’я! Ця робота вимагає від лікаря величезного багажу знань, стійкості та впевненості у власних рішеннях. Я бажаю кожному лікарю, аби їхні зусилля завжди увінчувалися успіхом. Аби усі пацієнти були здоровими та вдячними!

Під час урочистостей очільник міста відзначив кращих з кращих лікарів. Загалом, 67 працівників галузі отримали грамоти та подяки, у тому числі з врученням нагрудних знаків, а п’ятеро медичних працівників отримали премії Полтавського міського голови.

Серед нагороджених цього дня – завідувач лабораторії сімейної медицини № 1 Оксана Гудкова. Жінка працює сімейним лікарем уже більше 9 років, розповіла – ще жодного разу не пожалкувала про вибір професії:

Професія лікаря мені подобалася з дитинства. Це була мрія, і на сьогодні я зовсім не шкодую про свій вибір. Професія лікаря – це покликання. Людина має бути терплячою, відданою своїй професії, любити людей, любити навколишнє середовище, віддавати усі свої знання і вміння людям. Моя професія мені приносить задоволення. Чудово, коли йдеш на роботу із захопленням, приносиш людям користь. У відповідь маєш вдячний погляд пацієнтів.

Задля якісного функціювання лікувальних закладів Полтави, міський голова вручив головним лікарям медзакладів сертифікати на проведення ремонтних робіт та забезпечення їх обладнанням. Серед лікарень, яким цьогоріч спрямовані кошти на ремонти, і 5-а міська клінічна лікарня. Її головний лікар Вячеслав Томенко розповів, що вони будуть спрямовані на ремонт неврологічного відділення:

Ми працюємо уже кілька років в плані проведення ремонтних робіт. Торік ми закінчили ремонт гінекологічного відділення за рахунок коштів міського бюджету. Це значно покращило не тільки умови перебування у відділенні пацієнтів, але й покращило умови роботи самих медичних працівників. Зараз ми отримали 1,5 мільйони гривень на проведення капітального ремонту неврологічного відділення і 200 тисяч на придбання меблів. Цей ремонт нині дуже необхідний, бо востаннє неврологічне відділення ремонтували, уявіть собі, 17 років тому.

Сертифікати також отримали:

– «Центр первинної медико-сантіраної допомоги № 3 Полтавської міської ради» – на проведення капітального ремонту на суму 450 тисяч гривень;

– «Центр первинної медико-сантіраної допомоги № 2 Полтавської міської ради» – на проведення капітального ремонту на суму 1 мільйон 430 тисяч гривень;

– 3-я міська клінічна поліклініка м. Полтава – на проведення капітального ремонту на суму 1 мільйон 500 тисяч гривень;

– Дитяча клінічна стоматологічна поліклініка – на придбання комп’ютерної техніки на суму 175 тисяч гривень та сертифікат на проведення капітального ремонту на суму 1 мільйон 360 тисяч гривень;

– 4-а міська клінічна лікарня – на проведення капітального ремонту на суму 1 мільйон 800 тисяч гривень;

– «Центр первинної медико-сантіраної допомоги № 1 Полтавської міської ради» – на проведення капітального ремонту на суму 2 мільйони 310 тисяч гривень;

– Дитяча міська клінічна лікарня – сертифікат на придбання медичного обладнання на суму 2 мільйони 175 тисяч гривень та сертифікат на проведення капітального ремонту на суму 1 мільйон 730 тисяч гривень;

– 2-а міська клінічна лікарня – cертифікат на придбання меблів на суму 195 тисяч гривень та сертифікат на проведення капітального ремонту на суму 5 мільйонів950 тисяч гривень;

– Міський клінічний пологовий будинок – cертифікат на придбання медичного обладнання на суму 3 мільйони гривень та сертифікат на проведення капітального ремонту на суму 3 мільйони 600 тисяч гривень;

– 3-я міська клінічна лікарня – cертифікат на придбання медисного обладнання та суму 300 тисяч гривень та сертифікат на проведення капітального ремонту на суму 11 мільйонів 480 тисяч гривень;

– 1-а міська клінічна лікарня – cертифікат на придбання медичного обладнання і меблів на суму 23 мільйона 190 тисяч гривень та сертифікат на проведення капітального ремонту на суму 8 мільйонів 250 тисяч гривень.

Загалом для проведення капітальних ремонтів міських лікувальних закладів видано сертифікатів на суму 41 мільйон 360 тисяч гривень. Для придбання дорого вартісного медичного обладнання, меблів та комп’ютерної техніки видано сертифікатів на суму 29 мільйонів 235 тисяч гривень.

Кульмінаційним моментом урочистостей стало вручення сертифікатів на отримання житла у м. Полтава. Так, п’ятеро працівників галузі отримали найбільш бажаний подарунок з нагоди свята. Серед них і сестра медична палатна дитячої міської клінічної лікарні Олена Михайленко. Жінка розповіла, що на квартиру чекала 20 років:

Це була дуже хвилююча мить, адже це дуже довгоочікувана та щаслива подія для нашої родини. Від імені моєї сім’ї, я щиро дякую міському голові за те, що він робить для медиків, для розвитку медицини. Особливо для нашої сім’ї він зробив найцінніший подарунок – здійснив заповітну мрію.

Нагадаємо, з нагоди Дня медичного працівника, в рамках програми соціального захисту «Турбота», усі працівники медичної галузі як міського так і обласного підпорядкування отримали матеріальну допомогу в розмірі 700 гривень кожний.

Окрім таких цінних подарунків з нагоди свята, на усіх присутніх чекав ще один подарунок – виступ яскравого та емоційного гурту «Діти Фрістайла».

Перейти до вмісту