Ви тут:
PROвсе Суспільство 

4 міста в Ізраїлі боротимуться за право проводити “Євробачення-2019”

Оскільки ізраїльський уряд не втручатиметься у визначення місця проведення пісенного конкурсу “Євробачення-2019”, переговори з цього питання доручили вести ізраїльському громадському мовнику Kan, повідомляє “Уніан”.

В іншому випадку уряд Ізраїлю побоюється, що міністри нашкодять заходу, наполягаючи на його проведенні в Єрусалимі. Таким чином, за право проводити найбільший пісенний конкурс Європи боротимуться 4 міста — Єрусалим, Тель-Авів, Хайфа та Ейлат.

Раніше йшлося про те, що конкурс має проводитись у столиці. Але в цьому випадку деякі країни і учасники можуть відмовитись від участі через політизацію Єрусалиму.

Міжнародне співтовариство не визнає Єрусалим столицею Ізраїлю. У грудні 2017 року президент США Дональд Трамп оголосив перенесення посольства США з Тель-Авіва до Єрусалиму, що викликало вкрай різку реакцію з боку палестинців і мусульманського світу.

Представниця Ізраїлю Нетта Барзілай перемогла цьогоріч в “Євробаченні”, що проводилось у Португалії. Таким чином, забезпечила своїй країні проведення пісенного конкурсу наступного року.

Перейти до вмісту