Ви тут:
Полтавщина прес-конференція Суспільство ТОП-новина 

Вирішення проблеми утилізації відходів буріння свердловин потребує комплексного підходу, – Ігор Горжій

29 травня в ОКІА “Новини Полтавщини” відбулась прес-конференції голови постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування, депутата Полтавської обласної ради Ігоря Горжія, депутата Миргородської міської ради Андрія Сіряка та помічника-консультанта народного депутата Павла Кишкаря Вікторії Нечупієнко щодо утилізації бурового шламу.

Андрій Сіряк розповів про буровий шлам, який нещодавно виявили на сміттєзвалищі поблизу Миргорода.

Як поінформували Андрій Сіряк та Вікторія Нечупієнко, на міський полігон твердих побутових відходів було завезено близько 100 тон відходів буріння свердловин, розташованих поблизу с. Ковалівки Шишацького району. На вимогу депутатів міської ради, договір між підприємством, яке «утилізує» відходи буріння, та КП «Спецкомунтранс» достроково припинено, міська рада створила тимчасову контрольну комісію для вивчення ситуації, прийняла звернення до Державної екологічної інспекції у Полтавській області для проведення перевірки і надання висновку про безпечність розміщення та захоронення бурового шламу на полігоні твердих побутових відходів КП «Спецкомунтранс».

«Потрібно встановити чіткі правила. для підприємств-видобувників вуглеводнів: утилізувати відходи буріння у спеціально відведених кар’єрах, з дотриманням відповідних технологій та методів, з наступною рекультивацією земель. – зазначив Ігор Горжій. – Це дасть можливість отримати додаткові фінансові надходження у місцеві бюджети, проконтролювати процес утилізації відходів та убезпечити довкілля від забруднення шламом».

Також Ігор Горжій звернув увагу, що видобувні компанії провели на родовищах області понад 70 гідравлічних розривів пластів. Разом з тим, вони проігнорували рекомендацію депутатів обласної ради – надати екологічні наслідки цих робіт.

Отже, за словами Ігоря Горжія, діалог депутатів обласної ради з видобувниками вуглеводнів матиме продовження.

 

Перейти до вмісту