Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

В Омельнику створили алею памʼяті Олени Байрак

Доктор біологічних наук, професор, член Ради ботанічних садів і дендропарків України Олена Байрак була добре знайома кременчужанам як автор концепції та науковий координатор створення й розбудови дендропарку «Івушка», що знаходиться в Омельнику на території оздоровчого комплексу «Укртатнафти». Взимку цього року науковець трагічно загинула в ДТП на Івано-Франківщині.

Днями однодумці й колеги Олени Байрак увічнили її пам’ять: в дендропарку «Івушка» додалося майже 80 дерев. Зокрема, висадили десять дерев гінкго білоба. Ці саджанці безкоштовно надав Національний ботанічний сад імені М.М. Гришка (м. Київ),  повідомляє «Кременчуцька газета».

Саме цей вид обрали для створення алеї пам’яті Олени Байрак не випадково. Адже деревце гінкго було першим, яке, завдяки турботі Олени Миколаївни, з’явилося в Омельнику і дало старт проекту паркобудівництва на території оздоровчого комплексу. Варто зазначити, що унікальні компоненти рослини з успіхом використовуються для профілактики і лікування багатьох захворювань.

Перейти до вмісту