Ви тут:
Суспільство Україна 

У вбитого журналіста Бабченка залишилося шестеро прийомних дітей

У вбитого в Києві журналіста Аркадія Бабченка залишилося 6 прийомних дітей, яких він забрав із російських дитячих будинків

Про це повідомив у Facebook російський блогер Олесандр Фельдман.

“Мало хто знає, що у російського журналіста Аркадія Бабченко, застреленого сьогодні в Києві, було 6 прийомних дітей, з яких троє доводяться один одному рідними братами і сестрами. Опікуном була і залишається мати Аркадія – Юлія Олександрівна, з якою діти досі живуть в орендованій трикімнатній квартирі. Сім’я Бабченків кілька років, ще до всяких законів негідників, витягала цих дітей із дитячих будинків, де ті нікому не були потрібні”, – написав блогер.

При цьому Фельдман зазначив, що в дитбудинках у цих дітей були серйозні проблеми з розвитком.

“Діти були дуже складні. Вони крали, не вміли їсти тверду їжу, прати свою білизну, серйозно відставали у розвитку, боялися виходити на вулицю, ховали речі і їли фрукти і овочі зі шкіркою. У когось був панкреатит, хтось боявся виходити на світло, а в однієї дівчинки був відсутній жувальний рефлекс. Люда до 7 років не розмовляла, Світлана не знала, що таке виноград. Сім’я Бабченків багато років підіймала їх на ноги своїми скромними силами. Вчила, розвивала, займалася. Бабченко, його дружина і мати змогли вибудувати строгий розпорядок, щоб діти привчалися один одному допомагати: хто коли прибирає, готує, йде за продуктами. У будинку у кожної дитини з’явилися заняття і навчальні хобі (музика, танці, малювання, спорт). Рита займається в балетній школі, Люда грає на фортепіано і малює. Христина і Рома легко вправляються з технікою, допомагаючи матері Бабченка редагувати документи на комп’ютері. Ця велика сім’я сьогодні втратила свого батька”, – розповів Фельдман.

Перейти до вмісту