Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Семенівці провели І Родинне коло

Урочиста й щира атмосфера панувала цими днями в Семенівському НВК №1 імені М. М. Хорунжого Семенівської селищної ради – уся шкільна родина: діти, батьки, вчителі, жителі громади – зібралася святкувати І Родинне коло «І мрії злет, і прихисток порогу…», започатковане педагогами закладу.

Програма заходу – пізнавально-розважальна, тому спілкування було невимушено теплим і щирим. Кожен відчув себе повноправним членом однієї великої шкільної родини. У головних ролях – сім’ї Бутенків, Коваленків, Куценків та Підгорних, які вразили всіх історіями про рід та його реліквії, здивували кулінарними здібностями, зачарували своїми талантами.

Усі із захопленням дивилися виступи-інсценізації у виконанні Богдана Даценка й Наталії Календарь, мами Вікторії й доньки Настуні Гезей. Неперевершені шкільні гумористи В’ячеслав Марченко та Владислав Пархоменко в ролі славнозвісних косметолога й кулінара розвеселили своїми порадами щодо приготування маски для обличчя та печені по-козацьки, виголошуючи репліки по черзі.

Конкурс для глядачів «Розкажи про свою маму» пройшов цікаво й захопливо, адже не всі відповіді дітей і мам на дуже прості запитання збігалися.

Особлива мить свята – виступи почесних членів шкільної родини – селищного голови Людмили Милашевич, депутата обласної ради Володимира Куцовола, вчителя математики, ветерана праці Олександри Приходько. Їхні щирі слова глибоко запали в душі присутніх. Людмила Павлівна подякувала всім і кожній родині зокрема, сказала їм багато добрих слів. Вона як справжня господиня громади знає про своїх жителів дуже багато хорошого. Володимир Миколайович висловив побажання, щоб започатковане свято стало традиційним і збирало у своєму колі й надалі не одне покоління родин. Олександра Василівна відмітила велику активність батьків і дітей, їхнє щире бажання поділитися досвідом, цікавими фактами з життя своєї родини й просто відпочити, поспілкуватися в такій приємній сімейній атмосфері та подякувала організаторам учителям – Аллі Федоренко, Ларисі Власюк, Світлані Гаврись, Зої Заложчик, Валентині й Василю Голодним.

Невимушена сльоза скотилася в багатьох присутніх, коли прозвучала пісня «Батькам» у виконанні Анастасії Куценко й Людмили Милашевич. Це вселяє надію, що такому дуету-експромту в майбутньому жити!

Лауреат обласної премії імені В. Степанюка, переможець обласних і всеукраїнських творчих конкурсів Вікторія Чернецька з великою вдячністю за всі добрі справи, за підтримку шкільної молоді подарувала Людмилі Павлівні альманах «Цвіт чебрецевий», у якому вміщено авторське творіння про селищного голову.

Родинам-учасникам директор НВК Олена Дунай урочисто вручила дипломи, а всі присутні отримали сертифікати.

Насамкінець свята всі пригостилися запашним короваєм – символом добробуту й процвітання.

Організатори свята щиро дякували почесним членам шкільної родини – Людмилі Милашевич, Володимирові Куцоволу, Аллі Оніпко, архімандриту Олексієві за увагу до закладу, за схвальні відгуки щодо організації свята, за подарунки школі й кожній сім’ї, солодощі й коровай.

Перейти до вмісту