Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відбувся фестиваль творчості «Від серця до серця»

16 травня у міському Будинку культури відбувся 12-й фестиваль творчості людей з особливими потребами «Від серця до серця».

За словами заступника міського голови Світлани Тарашевської, фестиваль переконливо демонструє гуманне, милосердне та дбайливе ставлення до людей з особливими потребами, сприяє розвитку творчості кожної людини з інвалідністю, її соціалізації, повідомляють у міській раді.

Саме головне, що кожного року збільшується кількість учасників. Цього року їх понад сто. І приємно відзначити, що найменшому учаснику – 7 років, а найстаршому – 77. Родзинкою заходу є те, що проводячи його з року в рік, ми об’єднуємо не лише людей з особливими потребами, а й громадські організації, які працюють з цими людьми, – зазначила Світлана Тарашевська.

На фестивалі були представлені майже всі види творчості та сценічні жанри. Це вокальний і хоровий спів, художнє декламування, хореографія, театральне мистецтво та оригінальний жанр.

Серед учасників є ті, хто уже багато років дарують свою творчість присутнім, сильні і цілеспрямовані особистості, які є прикладом для інших. Це учасники самодіяльного хору «Барвінок» Клубу Полтавського учбово-виробничого підприємства «Полтаваелектро» УТОС, талановита і неповторна Ксенія Глушко, члени міської асоціації дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства, а також учасники художньої самодіяльності спеціальної школи №40, які давно є улюбленцями глядачів.

Цьогоріч є й дебютанти. Вперше в новій ролі виконавця оригінального жанру виступив Тимофій Єлісеєв, а з піснею у жестовому виконанні – член Українського товариства глухих Світлана Лук’янова.

На фестивалі «Від серця до серця» кожен учасник отримав подарунки та дипломи від міської влади.

Перейти до вмісту