Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві підбили підсумки першого етапу дослідно-експериментальної роботи «Соціалізація особистості в умовах інноваційного середовища»

У Полтавській спеціалізованій школі-інтернаті №2 I-III ступенів «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки» імені Софії Русової відбувся семінар «Соціалізація особистості в умовах інноваційного середовища» в рамках Всеукраїнської науково-практичної конференції «Софія Русова та сучасна українська освіта».

Мета: ознайомити учасників семінару з результатами першого етапу дослідно-експериментальної роботи регіонального рівня та з матеріалами конференції, повідомляють у Полтавській ОДА.

Минулого року Полтавській спеціалізованій школі-інтернату №2 I-III ступенів надали статус експериментального закладу освіти регіонального рівня. Протягом 5 років там досліджуватимуть умови освітнього середовища.

Мета дослідно-експериментальної діяльності – теоретичне обґрунтування та напрацювання методик широкого спектру освітніх послуг, врахування важливості підготовки юної особистості до повноцінного життя в сучасному суспільстві, соціально-культурної інтеграції, набуття соціальної самостійності, – розповіла директорка Полтавської спеціалізованої школи-інтернату №2 Алевтина Ключинська.

У Полтавській спеціалізованій школі-інтернаті №2 навчається близько 200 дітей. Вони здібні та різносторонні. Навчальний процес закладу направлений не лише на вивчення основних предметів, а й на виявлення й розвиток талантів.

У нас багато дітей, які займаються в художній студії «Інтер-Арт» імені Віктора Батуріна, захоплюються музикою. Крім того, у школі працюють різноманітні гуртки. А ще на початку травня на базі нашого закладу Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді започаткувала акцію «Рушник єдності юних науковців Полтавщини». Вона покликана єднати інтелект молодого покоління, юних науковців задля процвітання і світлого майбуття українського народу, – додала заступниця директора з науково-методичної роботи Любов Куторжевська.

На семінарі була присутня директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Олена Харченко. Вона оглянула заклад, поспілкувалася з педагогами й дітьми.

Приємно, що робота педагогічного колективу Полтавської спеціалізованої школи-інтернату №2 націлена не лише на навчання дітей, а й на виховання особистостей і патріотизму. Це дуже важливо в умовах реформування освіти.

Крім того, що закладу надали статус експериментального, йому присвоїли ще й ім’я Софії Русової. Уривки з біографії та фото української педагогині, літературознавиці та громадської діячки прикрашають стіни закладу.

Перейти до вмісту