Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці триває процес підписання декларацій з сімейними лікарями

Договори з сімейними лікарями Кременчука вже склали 13,6% населення. Порівнюючи з іншими регіонами, цей показник є доволі непоганим.
Разом із тим, до кінця першого етапу кампанії декларування з сімейними лікарями, що має завершитися 1 липня, залишилося не так багато часу, повідомляють у міській раді.
Тому міський голова Віталій Малецький дав доручення головному медику Кременчука завдання розробити комплекс заходів із популяризації кампанії підписання договорів із сімейними лікарями серед жителів. Оскільки саме від кількості підписаних декларацій, зокрема,  найближчим часом залежатиме  фінансування первинної ланки медичної галузі міста.
Нагадаємо, для укладання угоди з лікарем загальної практики-сімейним лікарем та лікарем-педіатром дільничним необхідно здійснити чотири основних кроки.
КРОК 1: Обрання лікаря. Для цього потрібно відвідати заклади охорони здоров’я міста первинного рівня та ознайомитися з необхідною інформацією на спеціальних стендах, або зайти на сайти Центрів ПМСД №№ 1, 2, 3 (knmp-cpmsd1-kr.pl.ua; pmsd2.tilda.ws; PMSD3.tilda.ws) й отримати відомості про лікарів первинної ланки Кременчука. За більш детальною інформацією щодо укладання угод (заповнення декларації), можна звернутись безпосередньо до лікаря загальної практики-сімейного лікаря, лікаря-педіатра дільничного або керівництва закладу охорони здоров’я первинного рівня.
КРОК 2: Із паспортом, ідентифікаційним кодом і мобільним телефоном, а якщо потрібно підписати декларацію для дитини до 14 років – то й зі свідоцтвом про народження дитини, звернутися до реєстратури обраного закладу охорони здоров’я та повідомити про бажання підписати декларацію.
КРОК 3: Уповноважений працівник Центру ПМСД (реєстратор, медсестра або лікар) введе дані людини, яка бажає укласти угоду з лікарем, в електронну систему та роздруковує декларацію із її даними. А потім підписуються два екземпляри роздрукованої декларації – один залишається в закладі, інший вручається громадянину.

Перейти до вмісту