Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Кременчуці триває Міжнародний бізнес-форум “Міжнародне співробітництво: створюємо майбутнє разом”

10-11 травня у Кременчуці триває Міжнародний бізнес-форум “Міжнародне співробітництво: створюємо майбутнє разом”. Участь у ньому беруть міський голова Кременчука  Віталій Малецький, голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Головко, перший заступник голови Полтавської обласної ради Євгеній Холод, представники Литовської Республіки і Канади, Республіки Польща та Республіки Болгарія, Ірландії,  Його Високоповажність Пан Марюс  Януконіс, Надзвичайний i Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні; Пан Влодзімеж Лещинський, радник,  Консул з економічних питань Генерального консульства Республіки Польща у Харкові;  Пані Кейді Ворд, головний радник з питань врядування проекту ПРОМІС (Канада), Пан Гєнчо Гєнчєв, Кмет общини Свищова (Болгарія), делегації з міст-побратимів Бердянська, Бидгоща та Свіштова,  також українські колеги з Вінниччини та Сумщини, Іванофранківщини та Київщини, Запоріжської області та Кіровоградщини, Дніпропетровщини, Черкащини та Полтавщини.

На відкриті форуму міський голова Кременчука Віталій Малецький підкреслив, що місто вперше проводить такий представницький  форум. Під час планування заходу ставили за мету зробити його в форматі робочої зустрічі, майданчику для обміну досвідом між іноземними та українськими партнерами. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Віталій Малецький наголосив, що наразі дуже хочеться, щоб встановлені дипломатичні стосунки ставали більш економічно орієнтованими. Він висловив велику надію, що саме цьому сприятиме робота бізнес-форуму.

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко виступаючи перед присутніми серед іншого зауважив, що такі заходи мають стати майданчиком не тільки для обміну досвідом, зміцнення партнерських відносин, а й для аналізу певних обставин, які ускладнюють процес залучення інвестицій.

“Потужності розвитку будь-якого регіону полягає в його привабливості для інвестора. Кременчук у цьому плані є одним з показових міст Полтавщини, бо влада в ньому працює над залученням інвестицій у розвиток міста, сприяє створенню нового бізнесу тощо. Дуже приємно, що так розвивається місто Кременчук і на противагу прикро, що так деградує місто Полтава”,-  зазначив очільник Полтавської ОДА.

Перший заступник голови Полтавської обласної ради Євгеній Холод привітав учасників міжнародного бізнес- форуму, зазначивши, що міжнародні комунікації сприяють інвестиційному іміджу України та Полтавщини.  Органи державної влади та місцевого самоврядування добре розуміють, що створення інвестиційних майданчиків є кроком уперед на шляху економічного розвитку нашого регіону та Кременчука зокрема.

 

Надзвичайний i Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Пан Марюс  Януконіс наголосив, що для інших адміністративних одиниць України Кременчук є прикладом, де створені належні умови для бізнес-контактів, де розвивається своя  історія успіху. Пан Марюс Януконіс підкреслив, що Кременчук може стати пілотним регіоном та флагманом у сфері українсько-іноземного співробітництва.

Консул з економічних питань Генерального консульства Республіки Польща у Харкові Пан Влодзімеж Ліщинський зазначив, що наразі консульство активно працює над тим, щоб  допомогти встановити міцні бізнес-стосунки між польськими та українськими підприємствами, що мають для цього необхідний потенціал і велике бажання.

“Кременчук має всі передумови для розширення експорту продукції місцевого товаровиробника”, – впевнена Кейді Ворд, головний радник з питань врядування проекту ПРОМІС (Канада). Окрім того вона відмітила, що Кременчук – це «зелене» місто з багатьма чудовими рекреаційними зонами, що позитивно впливатиме на розвиток його туристичної привабливості.

Проект ПРОМІС є співорганізатором форуму “Міжнародне співробітництво: створюємо майбутнє разом”. Проект впроваджується Федерацією канадських муніципалітетів за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Канади.

 

 

 

 
 

 

 

 

Перейти до вмісту