Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Цьогоріч на клумбах Полтави висадять близько 160 тисяч квітів

У розпалі роботи з формування клумб у парках та скверах міста, які виконують працівники комунального підприємства «Декоративні культури».

Загалом, підприємство обслуговує понад 6 тисяч квадратних метрів клумб. Цьогоріч запланували висадити близько 160 тисяч одиниць квітів різних видів. Вербена, лобелія, петунія, цинерарія, пеларгонія, ясколка, чорнобривці, сальвія, сеткреазія квітуватимуть та створюватимуть полтавцям та гостям міста гарний настрій протягом всього літа. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Окрім формування клумб у парках та скверах, фахівці «Декоративних культур» займаються й вертикальним озелененням на будівлях та опорах. Так, близько 300 вазонів розташуються на Каштановій алеї, у Корпусному парку, по вулиці Соборності, на будівлі Художнього музею та Полтавської міської ради.

Керівник підприємства «Декоративні культури» Олексій Харченко розповідає, що клумби та газони потребують цілого комплексу заходів.

– Спеціалісти підприємства здійснюють повний цикл необхідних робіт. Взимку в оранжереї працюють квітникарі, які вирощують рослини та готують їх до висаджування у грунт в травні. Протягом сезону клумби та прополюють, а водії поливомийок здійснюють полив клумб та газонів, – зазначив Олексій Харченко.

На даний час квітами вже засаджені клумби на площі Зигіна, біля Меморіалу солдатської слави, по вулиці Європейській. Сьогодні ж, роботи з висадження квітів йдуть у Корпусному парку.

На весь комплекс робіт – влаштування квітників, монтаж та демонтаж вертикального озеленення, вартість посадкового матеріалу, догляд за клумбами протягом сезону – з міського бюджету спрямовано близько 2,9 мільйонів гривень. В середньому ж, на догляд за однією рослиною витрачають близько 16 гривень.

Перейти до вмісту