Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

«Сусідська варта»: у Полтаві мешканці будинку склали Паспорт безпеки (ФОТО)

Концепція проекту «Сусідська варта» полягає у взаємодії мешканців будинків з поліцією при вирішенні проблемних питань, пов’язаних з правопорядком та безпекою. Перший Паспорт безпеки з поліцією і депутатом Подільської районної ради підписали мешканці будинку 3/2 по вул. Чураївни (мікрорайон Левада). Про це повідомили у ГУ НП у Полтавській області.

Як пояснила Інспектор патрульної поліції Марина Зінюха, відповідно до проекту, громадяни повинні звертати увагу на всі підозрілі і негативні події, що мають місце на їх території (будинку, під’їзду, майданчика тощо) та вчасно інформувати про це поліцію – патрульних або дільничного офіцера, з якими підтримують постійний контакт. Поліція, у свою чергу, сприяє у розв’язанні нагальних проблем у правовому полі. 

Причому рішення буде прийматися колегіально, з урахуванням пропозицій громадян і рекомендацій поліцейських. А якщо виникне потреба, будуть клопотати про «втручання» районної влади.

На вул. Чураївни, 3/2 відбувся перший офіційний запуск проекту. До цього роз’яснювальну роботу патрульні поліцейські спільно з дільничними проводили з мешканцями проспекту Миру, вулиць Вороніна та Яківців. А перед тим, як зазначила патрульна поліцейська, були тренінги з головами об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Депутат Подільської райради Євген Нагорний, який підтримав цей проект, пояснив, що його команду насамперед надихнула власне ідея гуртування людей.

«За цим майбутнє не тільки мікрорайону, але й цілого міста і країни, – вважає чиновник. –  Коли після презентації «Сусідської варти» люди почали активно висловлювали свої проблеми і шукати шляхи їх вирішення, було прийнято рішення про впровадження цього проекту на Леваді».

Піонерам «Сусідської варти» вручили табличку з написом «ТУТ ДІЄ СУСІДСЬКА ВАРТА», наліпки – «Не палити», «Не смітити», а також – «Увага! Ведеться відеоспостереження» (для місць, де будуть встановлені відеокамери) та світлові датчики руху.

Домовившись про співпрацю, ініціативна група від ОСББ, поліцейські та представник органу місцевого самоврядування підписали Паспорт безпеки будинку, занотували проблемні питання, які вже зараз потребують негайного урегулювання.

Перейти до вмісту