Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Пирятинці не хочуть будівництва цеха зі змішування мінеральних добрив

Громада Пирятина виступила проти будівництва цеху зі змішування мінеральних добрив на території ОТГ, – повідомили у Пирятинській міській раді.

Громадські слухання щодо намірів будівництва цеху ТОВ „Баришівська зернова компанія“ відбулися за участі представників підприємства, проектної організації, що виготовляє проект будівництва, депутатів і членів виконкому міської ради, жителів Пирятинської міської ОТГ.

Голова постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи Василь Войпанюк розповів, що в рамках роботи постійної комісії депутати побували на території колишнього паливного складу, де і планується облаштування цеху. За інформацією начальника відділу з земельних та екологічних питань виконкому міської ради Євгенія Стадника відстань від місця розташування об’єкту до найближчої житлової забудови становить 460-470 метрів, а до дитячого садка „Сонечко“ – 620 метрів.

Виконавчий директор ТОВ „Баришівська зернова компанія“ Євген Радовенюк пояснив, що колишній паливний склад донедавна використовувався для зберігання запасів альтернативного палива, яке у своїй роботі використовує підприємство. Саме тому він облаштований належним чином. Тепер же підприємство має намір відкрити в цьому приміщенні цех зі змішування мінеральних добрив. Представники підприємства детально пояснили технологічний процес виробництва рідких мінеральних добрив із аміачної селітри та карбамідно-аміачної суміші з додаванням води. Але підтвердження безпечності такого виробництва не надали, як і висновку державної екологічної експертизи. Пояснили, що документи в процесі підготовки.

Під час обговорення свою думку з приводу намірів ТОВ „Баришівська зернова компанія“ щодо цеху для змішування мінеральних добрив озвучили міський голова Олексій Рябоконь, депутати обласної ради Андрій Сімонов та Іван Близнюк, голова райдержадміністрації Олег Куча, голова районної ради Сергій Пазюк, депутати та члени виконкому міської ради, жителі міста.

Так, як ні коментарів представника проектанта, ні результатів екологічних висновків учасникам громадських слухань не було надано, депутат міської ради Олександр Жайворонок запропонував громадські слухання перенести, щоб до наступного обговорення представники ТОВ „Баришівська зернова компанія“ підготували вичерпну інформацію стосовно процесу виробництва добрив та його вплив на навколишнє середовище. Але таку пропозицію підтримали менше половини зареєстрованих учасників громадських слухань. Натомість, переважна більшість, 88 осіб, проголосували проти цеху зі змішування мінеральних добрив на території Пирятинської міської ОТГ.

Перейти до вмісту