Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

“Полтавщині є що запропонувати і показати», -презентація Асоціації на бізнес-орієнтованому інноваційному форумі

Представники Полтавської обласної Асоціації органів місцевого самоврядування взяли участь у бізнес-орієнтованому інноваційному форумі “Відкрий Полтавщину”, який відбувся сьогодні в Полтаві.

Під час роботи форуму виконавча дирекція Полтавської обласної Асоціації органів місцевого самоврядування презентувала перспективні інвестиційні та інноваційні проекти, які спільно реалізують у територіальних громадах області.

«Там де єдність, там перемога. Я хочу розпочати свій виступ саме із цього відомого вислову», – зазначив виконавчий директор Асоціації Володимир Микійчук, презентуючи її роботу.

“Адже місія Асоціації — об’єднати зусилля територіальних громад для спільного вирішення проблем і розвитку територій. Те, що не під силу одній громаді, можна легко вирішити, скоординувавши зусилля, досвід та можливості декількох. Ми відкриті для співпраці і рішучі у використанні всіх можливостей. Адже нашій області є що показати і запропонувати”, – заявив Володимир Микійчук.

В якості такого прикладу, він навів проект “Створення туристичного кластеру Полтавщини”, який під егідою Асоціації будуть реалізовувати 4-ри райони Полтавщини.

“Кластер дасть змогу вивести туристичну галузь (а на секунду — за минулий рік вона дала понад 10% обсягу світової економіки) Полтавщини на новий якісний рівень. Це синергія зусиль, це спільне вирішення проблем в інфраструктурі, це об’єднання інтересів підприємств, що працюють у галузі. Це те, що реально дасть поштовх для розвитку туризму та залучення інвестицій”, – відзначив Володимир Микійчук.

Іншим важливим проектом, який нині реалізується в області під егідою Асоціації, він назвав “Школу місцевого самоврядування”.

“Ми маємо серйозну мету — виховати нову управлінську еліту, яка буде займатися розвитком територій, працюючи в органах місцевого самоврядування. Це те, завдання, яке поставив голова обласної ради, голова Асоціації Олександр Біленький. Цей проект — також єднання зусиль самоврядних громад, офіційних і наукових установ, які зацікавленні у кваліфікованих управлінських кадрах. І це ще один важливий напрямок для впровадження інновацій, який згодом дасть великі плоди для розвитку Полтавщини”, – відзначив виконавчий директор Асоціації Володимир Микійчук.

Він ознайомив учасників бізнес-орієнтованого інноваційного форуму “Відкрий Полтавщину” з іншими завданнями та проектами, які втілюються в життя під егідою Полтавської обласної Асоціації органів місцевого самоврядування та виловив впевненість, що налагодження подібних комунікацій сприятиме розвитку Полтавщини.

Перейти до вмісту