Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавщина та Верховина підписали Угоду про співпрацю

Голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко та голова Верховинської районної ради Івано-Франківської області Іван Шкіндюк підписали Угоду про партнерську співпрацю між регіонами задля розширення і поглиблення дружніх партнерських відносин щодо забезпечення розвитку територіальних громад Верховинського району Івано-Франківської області та Полтавської області. Підписання відбулося у Полтавському обласному краєзнавчому музеї ім. В. Кричевського, куди завітали організатори «Дня гуцульської культури».

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко переконаний, що започаткування подібних горизонтальних зв’язків буде показовим прикладом для всіх областей України.

«Україна дуже різноманітна. Ми різні за місцем проживання, але всі бажаємо жити в одній багатій вільній Україні. Минулого року ми з облрадою започаткували міжрайонний обмін мистецькими колективами, а сьогодні виходимо на міжрегіональний рівень. Це великий позитив для того, щоб більше пізнавати одне одного. Чим краще ми одне одного знаємо, тим важче нас роз’єднати. Колись Україну розділили, а через мистецькі зв’язки ми зменшуємо цю прірву».

«Новостворені громади шукають механізми творчої самореалізації. Органи місцевого самоврядування дістали набагато більше влади завдяки реформам, що зараз відбуваються. Комітет культури і духовності, який я очолюю, разом з Міністерством культури робитимемо все для того, щоб таких горизонтальних зв’язків було якомога більше», – запевнив народний депутат України, голова Комітету з питань культури і духовності ВРУ Микола Княжицький.

Голова Верховинської районної ради Івано-Франківської області Іван Шкіндюк прийшов, одягнений в автентичний гуцульський одяг.

«У такому ходили ще 200-400 років тому, – пояснив він, – Сьогодні перед полтавцями виступлять багато мистецьких колективів. Ми налагодимо дружні зв’язки , це буде обмін звичаїв, традицій, культурний і туристичний відпочинок, щоб краще пізнавати одне одного, гуртуватися і робити спільну справу задля єдиної, могутньої України».

Перейти до вмісту