Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавщина активно співпрацює з Асоціацією сприяння розвитку та співробітництва “Ізраїль – Україна та країни СНД”

Сьогодні голова Полтавської ОДА Валерій Головко зустрівся з президентом Асоціації сприяння розвитку та співробітництва «Ізраїль – Україна та країни СНД» Леоном Табаковим.

“Полтавщина найбільше співпрацює з нами. За сім років Ізраїль відвідали чотири полтавські делегації. Для них, ми провели семінари, на яких полтавці отримали не лише знання, а мали змогу оглянути підприємства та поспілкуватися з колегами”, – розповів Леон Табаков

“Я хотів би, щоб наша співпраця була поглибленою та перейшла з теоретичних обмінів в більш практичні. Полтавщина — одна з областей України, яка лідирує в аграрному секторі”, – зазначив Валерій Головко.

З 2012 року Асоціація співпрацює із Полтавською областю. В рамках співробітництва підписаний Меморандум про співпрацю.

“У 2016 році ми підписали новий меморандум про співпрацю. І вже маємо досить хороші результати: на 26% збільшився товарообіг в порівнянні з 2016 роком. Але Полтавщина та й Україна загалом, повинна перетворитись з країни, яка продавала сировину, в країну, яка буде давати готовий продукт”, – наголосив заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий.

У 2017 році товарообіг між Ізраїлем та Полтавською областю склав 11,5 млн дол. США і збільшився на 21, 5% у порівнянні із 2016 роком.

“Ізраїльські компанії не вкладають інвестиції просто так. Вони спочатку зустрічаються з представниками компанії, а лише потім створюють програми співпраці” – додав Табаков.

“Побувавши в Ізраїлі я був вражений їхніми технологіями. Ми розглядаємо співпрацю з Ізраїлем не з фінансовою складовою, а з перейняттям досвіду щодо технологій та розробок, якій застосовуються в сільськогосподарській галузі виробництві продуктів харчування”, – зазначив директор Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА Сергій Фролов.

Учасники зустрічі домовились вивчити проблематику економічної реорганізації управління в аграрному виробництві та розробити економічну модель для України з урахуванням місцевості.

Під час наступної поїздки до Ізраїлю поїдуть і студенти Полтавської державної аграрної академії.

Довідково. Україна та Ізраїль успішно займаються двостороннім товарообігом, мають певні здобутки в економічній сфері. В 1993 році України та Ізраїль підписали Меморандум про взаєморозуміння та основні принципи співробітництва.

Із 2001 року Асоціації сприяння розвитку та співробітництва «Ізраїль – Україна та країни СНД» працює та успішно реалізує Програму розвитку економічного та культурного співробітництва між Ізраїлем та Україною, орієнтовану на підприємства і компанії середнього та малого бізнесу в галузі с/г. Програма підтримана Посольством Ізраїлю та України.

Перейти до вмісту