Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Відкритому турнірі з плавання «Сакура» серед спортсменів з інвалідністю кременчужани посіли 7 призових місць

12 – 14 травня в Ужгороді відбувся відкритий турнір з плавання «Сакура» серед спортсменів з обмеженими можливостями. У змаганнях взяла участь і команда Кременчуцької філії «Інваспорту».  Кременчужани завоювали 5 золотих та 2 бронзові медалі.
Найбільш вдало виступив вихованець тренера – викладача з плавання Полтавської обласної ДЮРСШІ Інни Скляр, першорозрядник Віталій Хованець який завоював 3 золоті медалі на дистанціях 50 та 100 вільним стилем у змагальному класі S-14, а також на дистанції 50 брасом у змагальному класі SВ-14. Віталій представляє ГО РСК «Спешиал Олімпік» м. Кременчука, а сам він мешканець Горішніх Плавнів, повідомляють у міській раді.
Президент ГО РСК «Спешиал Олімпік» Сергій Христенко наразі вирішує питання про участь Віталія у Всесвітніх Літніх Спеціальних Олімпійских іграх 2019 року у ОАЄ, де спортсмен буде стартувати на дистанції 1500м на відкритій воді.
Учень 10 класу колегіуму № 25 м. Кременчука Гостомисл Видюк, спортсмен І юнацького розряду, яким опікується тренер – викладач Кременчуцького відділення Полтавської обласної ДЮРСШІ Олександр Хорольський, теж не пасував задніх – у нього 2 золоті медалі на дистанціях 50м. брасом та 50 м. на спині серед спортсменів з вадами слуху. Також у нього бронзова медаль на дистанції 50м. вільним стилем.
Ветеран спорту «Спеціальної Олімпіади» Яна Швидь виборола бронзову медаль серед спортсменок класу S -14 на дистанції 50м. вільним стилем. Яну також тренує Олександр Хорольський.

 

Перейти до вмісту