Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На «Полі Полтавської битви» відбувся ІІІ Міський конкурс пленерного живопису «Туристичними стежками Полтави»

28 травня на території ДІКЗ «Поле Полтавської битви» відбувся ІІІ Міський конкурс пленерного живопису «Туристичними стежками Полтави».

Конкурс-пленер проводився в один етап і в ньому взяли участь 97 юних художників міських навчальних закладів Полтави: Полтавська дитяча художня школа; Полтавська міська школа мистецтв («Мала академія мистецтв») імені Р.Кириченко; Арт.студія «Художник», повідомляють в Управлінні культури.

У Конкурсі взяли участь учні двох вікових категорій:

І – молодша – 12-14 років (включно);

ІІ –– старша – 15-17 років (включно).

Будівлі на території ДІКЗ «Поле Полтавської битви», кургани, лісові масиви, простори полів – всі ці чудові куточки мальовничої Полтави так і просилися на полотно. Юні митці працювали над своїми живописними етюдами протягом 3 астрономічних годин.

До фінального оцінювання допущені 58 конкурсних робіт учасників, що виконані у різних техніках та за допомогою різноманітних матеріалів (акварель, гуаш, акрил, олійні фарби) на попередньо підготовлених основах (акварельний папір, картон, ґрунтоване ДВП, ґрунтоване полотно). Формат роботи обирали самі виконавці. Роботи учасників Конкурсу вражають не тільки майстерністю виконання, а й любов’ю до історії рідного міста, вмінням передавати своє захоплення Полтавою і глядачам.

По закінченні пленеру всі його учасники отримали сертифікати про участь.

А переможців Конкурсу визначить високоповажне журі.

Нагородження переможців та виставка робіт відбудеться у вересні в рамках відзначення Дня міста.

 

Перейти до вмісту