Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Кременчужанка перемогла у всеукраїнському конкурсі «Стежками Каменяра»

Журі Всеукраїнського учнівського літературно-мистецького конкурсу «Стежками Каменяра» визначило переможців серед 1811 школярів віком від 6 до 16-ти років із усіх регіонів України, повідомляє Укрінформ.

Кращих визначали у номінації «Поезія», «Проза», «Драматургія» та «Краща ілюстрація до творів Івана Франка». Однією з переможцниць у номінації «Проза» стала дев’ятикласниця школи-інтернату при Кременчуцькому педагогічному коледжі ім. А. Макаренка Вікторія Яненко (робота «Герої не вмирають!»). Нагородження відбудеться 1 червня в Києві біля памʼятника Іванові Франку.

За словами організаторів, найактивнішими за кількістю поданих робіт на конкурс були школярі зі сходу України. Всеукраїнський учнівський літературно-мистецький конкурс «Стежками Каменяра» було організовано Міжнародним фондом Івана Франка, Міністерством освіти і науки України та громадською організацією «Львівське товариство» у місті Києві. У 2018 році конкурс відбувся вперше і мав на меті посилити творчу мотивацію у вивченні учнями закладів загальної середньої освіти творчості Івана Франка через створення творів у різних жанрах.

Перейти до вмісту