Ви тут:
Суспільство Україна 

Інформація про теракти 26 травня “інформаційний вкид з-за поребрика”, – речник СБУ

Днями в одній із із соціальних мереж з’явилися повідомлення від імені терористичної організації Ісламська Держава про нібито заплановані на 26 травня у Києві терористичні атаки під час проведення фінального матчу Ліги Чемпіонів УЄФА. 

Речник СБУ Олена Гітлянська звернулась до українських ЗМІ з закликом не поширювати “сумнвні повідомлення від іноземних таблоїдів”.

“Шановні журналісти!  Закликаю вас не поширювати сумнівні повідомлення від іноземних таблоїдів, які було вигадано «за поребріком». Дійсно, в одній із соціальних мереж з’явилися повідомлення від імені терористичної організації Ісламська Держава про нібито заплановані на 26 травня у Києві терористичні атаки під час проведення фінального матчу Ліги Чемпіонів УЄФА”,  – написала Гітлянська у Facebook.

За її словами експерти СБУ, дослідивши ці повідомлення, встановили, що вони розміщувались з акаунтів, які не мають відношення до самого ІГІЛ.

“Тому ми вважаємо, що інформаційний «вкид» був зроблений з єдиною метою – залякати та посіяти паніку серед мешканців та гостей столиці України.  СБУ робить все від неї залежне, щоб свято футболу відбулось мирно і спокійно”,  -додала речник СБУ.

Перейти до вмісту