Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

Хакатон «Чистий диплом: як сприяти академічній доброчесності та запобігти корупції в освіті»

Протягом двох днів, 27 та 28 квітня, на базі Полтавського юридичного коледжу, Студентська рада закладу приймала гостей-студентів з усіх куточків Полтавщини та сусідніх областей для участі в хакатоні. Захід відбувся за сприяння управління у справах сім’ї, молоді та спорту. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Під час хакатону, розглядали нагальні проблеми боротьби з корупцією в освітньо-навчальному процесі. Уже сьогодні в Україні проведено десятки таких хакатонів. Окрім з’ясування суто технічних питань, вітчизняні хакатони частіше орієнтовані на вирішення певних соціальних проблем.

Захід відбувся в рамках конкурсу проектів спільних заходів управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради та дитячих, молодіжних громадських організацій, їх спілок, Студентської ради міста Полтава, органів студентського самоврядування ВНЗ І-ІV рівня акредитації Полтави на виконання міської комплексної програми «Молодь Полтави» на 2016-2020 роки.

Усі зареєстровані учасники попередньо отримали «домашнє завдання» від організаторів, суть якого зводилася до морального та теоретичного налаштування на роботу у рамках даного заходу.

27-го квітня всі учасники мали змогу зареєструватися, познайомитися та заслухати спікерів хакатону, які намагалися у своїх виступах детальніше розкрити проблему корупційних проявів у сучасному освітньому процесі.

Наприкінці першого дня із учасників були сформовані 7 команд по 7 гравців, які мали об’єднати свої зусилля у другий день хакатону.

Команди отримали командне завдання над презентацією якого працювали весь наступний день.

Учасники хакатону зазначили: залишилися задоволені проведеним заходом, адже вони здобули те, заради чого прийшли – дізналися про методи і шляхи вирішення проблеми корупції в освіті, важливості та необхідності напрацювання Меморандуму про академічну доброчесність, який уже через тиждень буде доопрацьований та офіційно підписаний.

Перейти до вмісту