Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Фахівці ДСНС продовжують нагадувати полтавцям правила пожежної безпеки під час відпочинку на природі

Учора рятувальники провели інформаційно-роз’яснювальну роботу в містах Полтава, Горішні Плавні, Кременчук, Шишацькому районі, а днями раніше провели профілактичні бесіди з мешканцями Кобеляцького, Лубенського, Котелевського, Семенівського, Оржицького та Чорнухинського районів.

Під час спілкування, рятувальники нагадували про основні причини виникнення пожеж на відкритій території, наслідки необережного поводження з вогнем та роз’яснювали про відповідальність за вчинення дій, що призвели до пожежі. Наостанок, співробітники ДСНС вручали тематичні листівки й пам’ятки та закликали суворо дотримуватися правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі та проведенні сільськогосподарських польових робіт. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

За даними УкрГідрометцентру, 12 травня в Полтавській області переважатиме надзвичайний (5 класу) рівень пожежної небезпеки. Тож, рятувальники вкотре нагадують про обмеження, які діють при оголошенні надзвичайної пожежної небезпеки. Так, забороняється розводити багаття у лісі та лісопосадках, заїзджати автомобілем до лісу. Також, палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники або недопалки, залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я. Крім того, забороняється створювати смітники та спалювати відходи, спалювати стерню та післяжнивні залишки на сільськогосподарських полях тощо.

Шановні громадяни! Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером 101.

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.

Перейти до вмісту