Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Дві родини кременчужан учасників АТО отримали пільгові кредити на придбання житла

Дві родини кременчужан учасників антитерористичної операції на Сході України отримали у квітні цього року в числі інших позичальників пільгові довготермінові кредити на придбання житла за рахунок коштів спеціального фонду бюджету Кременчука.
Кредити сім’ям надали за програмою, яку адмініструє Полтавське регіональне управління Держмолодьжитла. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.
    
Варто нагадати, що минулого тижня якість робіт від забудовника ТОВ «АКБ-ЛІНК», який споруджує комплекс житлових будинків по пров. Героїв Бреста (саме тут будуть і квартири сімей атовців), високо оцінили міжнародні експерти ООН з житлових питань, які працювали в нашій країні.
Довідка: Житлові програми, що реалізуються у місті Кременчук через Полтавське РУ Держмолодьжитла:                                                                                       
Наразі у Кременчуці діють 4 напрями житлових програм:
–  2 розраховані на молодь віком до 36 років (молодіжне кредитування з пільгами при народженні дітей, молодіжне кредитування з фіксованою відсотковою ставкою під 14,1% річних);
– 2 програми для учасників без вікового обмеження (для кременчужан-учасників АТО з фінансуванням за пропорцією 50х50, а також державна програма «Доступне житло»).
З 1999 року і до сьогодні 501 сім’я кременчужан скористалася житловими програмами і поліпшили власні житлові умови.
Як показує тривала співпраця у реалізації житлових програм з Держмолодьжитлом, програми, спрямовані на забезпечення житлом родин, мають великий попит у громадян. Тому міською радою Кременчука започаткований проект виділення земельної ділянки під будівництво житла з перевагою для учасників житлових програм. З цією метою була зарезервована земельна ділянка по пров. Героїв Бреста 75 та 77-А для будівництва доступного житла.
Основні вимоги щодо цієї забудови:
1 вартість житла, що буде реалізовуватися за житловими програмами, не повинна перевищувати опосередкованої вартості, що визначається Мінрегіоном (тобто вартість 1 м кв. квартир для учасників житлових програм значно нижча за ринкову);
2 резервування площі житла на реалізацію квартир за житловими програмами не менше за 51,1% загальної площі квартир у будинках.
У жовтні 2013 року проведено інвестиційний конкурс з відбору забудовників, за результатами якого право на забудову отримала будівельна фірма ТОВ «АКБ-ЛІНК».
На цій ділянці будуються два 10-поверхових будинки на 192 квартири.
На сьогодні із зарезервованого житла загальною площею 5544 м2 за всіма житловими програмами реалізовано 78 квартир загальною площею 4727,18 м2.
Із них:
будинок 75-А: 40 квартир загальною площею 2402,90 м2,
з них за програмами:
молодіжне кредитування – 36 квартир загальною площею 2180,60 м2;
кредитування педагогічних працівників – 1 квартира загальною площею 64,80 м2;
кременчуцька програма для учасників АТО 50х50 – 3 квартири площею 157,5 м2
будинок 77-А: 42 квартири загальною площею 2324,28 м2,
з них за програмами:
молодіжне кредитування – 21 квартира загальною площею 1083,72 м2;
кременчуцька програма для учасників АТО 50х50 – 20 квартир загальною площею 1198,04 м2;
державна програма «Доступне житло» – 1 квартира площею 42,52 м2.
Перейти до вмісту