Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

День вишиванки – 2018: як в Головному управлінні ДФС Полтавщини відзначали свято української культури

Цьогоріч українці та прихильники української культури в усьому світі відзначають День вишиванки 17 травня. Долучитись до свята, яке щороку припадає на третій четвер цього весняного місяця, зовсім не складно, достатньо прийти в українській вишитій сорочці на роботу, навчання чи один із запланованих  святкових заходів.

Приєдналися до свята і працівники Головного управління ДФС у Полтавській області на чолі із начальником ГУ ДФС у Полтавській області Сергієм Садовим та його заступниками, які вдяглися у цей день не у повсякденний одяг,  а у яскраві вишиванки, чим висловили своє ставлення до сповідування українських традицій і культури, національної свідомості, патріотизму і духу єдності народу.

Як зазначив очільник обласного управління ДФС, вишиванка для українців – це могутній символ благополуччя в родині, а свято вишиванки символізує національну єдність. До того ж цей одяг є не тільки традиційним українським одягом, а й оберегом, адже символи і кольори  кожної вишитої сорочки наділені певним змістом та несуть в собі заряд позитивної енергії, патріотизму та історичної спадщини.

Перейти до вмісту