Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

83 випускники Полтавських ДЮСШ отримали свідоцтва про закінчення навчання

30 травня у Полтавському художньому музеї (галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка відбулося уже традиційне вручення свідоцтв випускникам дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Цьогоріч спортивні комунальні заклади спільно з управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту проводять захід уже вшосте.

Аби разом відзначити знаменний день, у залі зібралися юні спортсмени, їхні тренери та друзі, повідомляють у міській раді.

Він зазначив, що здорова, спортивна молодь – це запорука успішного майбутнього не тільки нашого міста, але й України загалом:

Дуже приємно, що з кожним роком кількість дітей, які займаються спортом, збільшується. І, звичайно, їхнє бажання тренуватися, розвиватися, потрібно заохочувати. Тільки у 2018 році на спортивну галузь з міського бюджету було виділено більше 48 мільйонів гривень. Нині до відпочинку юних спортсменів повністю готовий комунальний табір «Олімпійські надії», де діти не просто відпочивають, але й тренуються, продовжують відточувати свою майстерність у видах спорту. Сьогодні Полтава має багато спортсменів, які прославляють її не тільки на всю Україну, але й за її межами. Маю надію, що полтавська молодь і надалі буде займатися спортом, і ми ще неодноразово почуємо імена саме полтавських спортсменів серед переможців світового рівня. І, можливо, серед них, сьогоднішні випускники наших спортивних шкіл.

Усім, відтепер колишнім учням дитячо-юнацьких спортивних шкіл, очільник міста особисто вручив омріяні свідоцтва.

Загалом, у 2018 році кількість випускників спортивних шкіл налічує 83 спортсмени. Це футболісти, баскетболісти, волейболісти, легкоатлети, веслувальники, плавці, пауерліфтери. Серед них і випускник КЗ «Дитячо-юнацька спортивна школа № 3» з плавання Руслан Пипко. Хлопець тренується тут уже 7 років. Ділячись враженнями, розповів, що своє подальше життя без плавання просто не уявляє:

Мені дуже подобається цей вид спорту, особливо такі стилі плавання як брас та вільний. Я кандидат у Майстри спорту з цих стилів. У мене є певні досягнення: я неодноразовий призер Чемпіонату області з плавання. І, звичайно, на цьому зупинятися я не збираюсь. Нині для мене головний виклик – вступ до вищого навчального закладу. Надіюсь, що і навчаючись в університеті, я буду вдосконалювати свої навички, розвиватися в обраному напрямі й надалі.

Загалом, 2017-2018 навчально-тренувальний рік для Полтави – плідний. Так, проведено більше 500 змагань з видів спорту різного рівня. Призерами чемпіонатів України стало понад 100 полтавських юних спортсменів, понад 250 осіб стали чемпіонами області з видів спорту.

Також, цьогоріч Полтава отримала 23 кандидати у майстри спорту України, 7 майстрів спорту України з різних видів спорту. Окрім цього, 297 юним спортсменам присвоєні спортивні розряди.

Перейти до вмісту