Ви тут:
PROвсе здоров’я Суспільство 

Якої шкоди завдають дієтичні напої організму

Штучні підсолоджувачі у солодких напоях можуть спровокувати ожиріння, діабет та підвищують ризик виникнення інсульту.

Про це свідчать дослідження науковців із Університету Маркетта, повідомляє 24 канал.

Такі штучні замінники цукру як аспартам та ацесульфам калію завдають шкоди кровоносним судинам, чим підвищують ризик виникнення інсульту та деменції.

Як і цукор, штучні підсолоджувачі несуть негативні наслідки, пов’язані з ожирінням та діабетом, – стверджує головний автор дослідження, доктор Брайан Гофманн.

Заміщення цукру не калорійними штучними підсолоджувачами призводить до негативних змін в обміні жирів та енергії. А замінник ацесульфам калію накопичується у крові, чим завдає великої шкоди клітинам, які вкривають судини.

Перейти до вмісту