Ви тут:
Суспільство Цікавинки 

Відпочинок на травневі свята 2018: як влаштувати пікнік на природі та що приготувати

Вихідні на травневі свята в 2018 році особливо радують українців, адже буде можливість відпочити одразу чотири дні поспіль – 28, 29, 30 квітня та 1 травня. Маленьку відпустку варто використати з максимальною користю.

Якщо ви не плануєте подорож на ці вихідні, то наполегливо радимо влаштувати собі вихідний на свіжому повітрі – з вогнищем та шашликом! Для цього не потрібно багато затрат. Що взяти з собою та які страви приготувати, повідомляє 24 канал.

Гарнір до шашлику має підкреслювати його смак, головною вимогою є – легкість самої страви. Адже шашлик досить важка страва для шлунку, тож аби уникнути неприємностей радимо обирати в якості гарніру більше свіжих овочів та зелені.

Рецепт гарніру до шашлику – овочі на грилі

Овочі, приготовані на грилі, смачні вже самі по собі. Обирайте пружні овочі та смажте їх зі шкіркою.

Інгредієнти:
× 3 баклажана;
× 3 кабачка;
× 6 грибів;
× 2 солодких перці;
× 3 ст.л. оливкової олії;
× 3 ст.л лимонного соку;
× базилік (кілька гілочок);
× 2 зубчики часнику;
× сіль та перець за смаком.

Рецепт приготування овочевого гарніру до шашлику:

1. Баклажани наріжте кружечками, посоліть і залишіть на 15 хвилин у холодній воді, потім промийте і обсушіть. Це потрібно для того, щоб позбутися надмірної гіркоти цього овочу. Кабачки, гриби та перці наріжте також кружечками.

2. Для маринаду змішайте оливкову олію, лимонний сік, базилік і рубаний часник.

3. Залийте гриби і овочі маринадом. Залиште на одну годину для того, щоб вони добре промаринувалися.

3. Смажте овочі та гриби на грилі по 2 хвилини з кожного боку. Можна також просто нанизати їх на шампури. При подачі посипати зеленню. Окремо можна подати кетчуп або соус чатні.

Рецепт гарніру до шашлику – гриби з сиром

Інгредієнти:
× 12 великих грибів;
× 60 г твердого сиру;
× 50 г вершкового масла;
× зелена цибуля;
× 3 зубчики часнику;
× чебрець за смаком;
× сіль та перець за смаком.

Рецепт приготування грибного гарніру до шашлику:

1. Почистіть гриби та виріжте ніжки. Сир натріть. Масло розітріть з подрібненим часником.

3. Змастіть капелюшки грибів часниковим маслом і обсмажте на грилі (або на шампурах) по 2 хвилини з кожного боку. Посипте смажені гриби сумішшю цибулі, чебрецю, сиру і смажте ще 3 хвилини, поки сир не почне плавитися. Подавати на стіл гарячими.

Рецепт гарніру до шашлику – картопля з помідорами

Інгредієнти:
× 8 картоплин;
× 2 помідори;
× 300 мл вершків або 300 г сметани;
× 130 г твердого сиру;
× 50 г вершкового масла;
× петрушка та зелена цибуля;
× сіль та перець за смаком.

Рецепт приготування гарніру з картоплі до шашлику:

1. Картоплю наріжте скибочками. Якщо картопля невелика – то ви можете запікати її і цілою. Картоплю посоліть, поперчіть, додайте зелень та вершки, масло і добре перемішайте.

2. Загорніть кожну картоплину у фольгу та запікайте на грилі 20-30 хвилин. Після цього розгорніть фольгу та викладіть до картоплі нарізані помідори та сир і запікайте ще 10 хвилин. За бажанням сюди можна додати бекон. При подачі посипте зеленню.

Сендвіч з курячим салатом

Перевага такого перекусу в тому, що сендвічі однаково смачні як в холодній подачі, так і в гарячій. А на приготування відводиться максимум 30 хвилин. Якщо вас цікавить така закуска, то слідкуйте за наступним рецептом, розрахованим на 4 порції.

Інгредієнти:

куряче філе – 2 шт. (невеликого розміру);

селера – кілька стебел;

волоські горіхи – жменя;

тертий пармезан – 2 столові ложки;

хліб – за кількістю порцій.

Для соусу:

майонез – 100 г;

мед – 3 столових ложки;

яблучний сік – 50 мл;

гірчиця – 1 чайна ложка;

сіль/перець – за смаком.

Рецепт приготування:

– Відваріть і дрібно наріжте куряче філе на невеличкі шматки. Те ж саме зробіть із селерою та подрібніть горіхи.

– Також наріжте та злегка підсушіть хліб у духовці.

– Вище перелічені інгредієнти змішайте в одній ємності.

– Поєднайте всі складники соусу в одну суміш, приготувавши таким чином соус, і заправте ним курку з селерою.

– Сформуйте сендвічі і поставити їх у духовку на пару хвилин, щоб підігріти.

Піта по-грецьки

Незвична і водночас дуже смачна закуска до вашого пікніка точно сподобається всім. Це ідеальна ситна вегетаріанська страва, для якої непотрібно багато дорогих та екстравагантних продуктів. Розрахунок рецепту відбувається на одну порцію.

Інгредієнти:

цільнозернова піта – 1 шт.;

сир фета – 50 г;

зелений салат – 50 г;

нут – 50 г;

огірок – 1-2 шт.;

червона цибуля – четвертинка;

оливкова олія – 1 столова ложка;

помідор – 1 шт. (невеликого розміру);

сіль/перець – за смаком.

Рецепт приготуваня:

– Замочіть нут на ніч, після чого вдень варіть його близько години, після чого ретельно остудіть. Що цікаво, із залишків нуту можна зробити хумус.

– Цибулю і помідор наріжте тонкими слайсами, а огірок – дрібною соломкою.

– Всі інгредієнти викладіть на піту, скропивши їх оливковою олією і додавши спеції за смаком.